Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Dacă nu ia nouă puncte din nouă Unirea Slobozia îşi poate lua adio de la promovarea în liga secundă!

CALCULE. Unirea Slobozia s-a depărtat din nou la şase puncte de prima poziţie a clasamentului şi depinde de rezultatele indirecte în lupta pentru obţinerea promovării. Dacă vrea să mai spere la ceva echipa este obligată să câştige ultimele trei meciuri din tur, primul dintre ele şi cel mai greu, astăzi, de la ora 14.00 pe stadionul municipal „1 Mai”, cu FC Voluntari II.

„Am făcut o analiză completă şi eu sunt principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat la Cernavodă. În momentul în care intri cu 2 – 0 la pauză după o repriză în care adversarul îşi creează o singură mare situaţie de gol nu ai voie ca în repriza a doua să o tratezi de maniera în care am făcut-o şi să primeşti trei goluri într-o repriză. La pauză discutasem nişte lucruri şi jucătorii păreau că le-au înţeles dar pe teren nu s-au mai concentrat suficient şi asta ne-a costat trei puncte foarte mari. Ca şi la celelalte jocuri pierdute, şi cu Axiopolis ne-au omorât greşelile personale, lucruri ce nu mai ţin de pregătirea de dinanintea meciului ori de sfaturile antrenorului ci doar de nivelul de concentrare al fotbaliştilor.”, explică antrenorul Enache Costea cum s-a pierdut meciul de la Cernavodă.

Tehnicianul este supărat că la primul gol venit direct din corner portarul Dumitrescu a ieşit nehotărât să respingă şi n-a reuşit să atingă mingea care i-a trecut peste mâini, la golul doi fundaşii Ene şi Ghinea nu s-au înţeles iar mingea le-a fost furată de autorul golului pentru ca ultima gafă majoră să fie comisă de apărătorul Ghinea care şi-a lăsat adversarul să preia la 20 de metri de poartă, să intre în careu şi abia apoi să pună mâna pe el şi să genereze astfel lovitura de pedeapsă din care Axiopolis avea să-şi asigure golul victorios.

Doar varianta victoriei cu Voluntari II

Înfrângerea cu Axiopolis Cernavodă a venit când ne era lumea mai dragă, Unirea Slobozia legase opt partide fără înfrângere, cu şapte victorii şi un egal smuls de adversari în minutul 97, tot după o gafă monumentală a portarului Dumitrescu. Înaintea meciului cu echipa constănţeană trupa lui Enache se apropiase la doar trei puncte de primul loc iar promovarea depindea sută la sută doar de noi. Acum distanţa s-a mărit la şase puncte şi pe lângă un parcurs fără greşeli al Unirii este nevoie ca formaţiile de pe primele locuri să se încurce între ele pentru a avea şansă la a termina campionatul cu obiectivul de a merge în liga a doua atins.

Deşi mai sunt multe meciuri de jucat şi orice se poate întâmpla în contextul unui campionat mai echilibrat ca niciodată, cu şase – şapte formaţii ce pot câştiga oricând cu oricine, pentru Unirea Slobozia lucrurile sunt clare: mai sunt trei etape din tur ce trebuie transformate în nouă puncte! Dacă deplasarea de la Borcea şi meciul de pe teren propriu cu Victoria Traian nu au cum să pună probleme, marea încercare este partida de astăzi de pe teren propriu cu FC Voluntari II, echipa satelit a formaţiei din prima ligă.

„Cu nouă puncte din următoarele trei etape şi cu un joc fericit al rezultatelor contracandidatelor putem termina turul la trei puncte faţă de primul loc, distanţă ce poate fi recuperată în retur. Stă doar la îndemâna noastră promovarea şi dacă suntem inteligenţi şi concentraţi sută la sută la toate meciurile, indiferent de valoarea adversarului eu cred că ne putem bucura cu toţii în vară de o promovare în liga a doua.”, este optimist Costea.

Tânărul portar Albert Popa şi-a rupt un deget şi va lipsi o lună

Albert Popa a suferit o fractură la degetul mic, un ghinion venit la o fază de joc ce nu anunţa vreun pericol pentru tânărul portar care a fost eroul meciului din Cupa României disputat cu Gloria Popeşti Leordeni şi adjudecat de Unirea Slobozia în urma executării loviturilor de departajare. Imediat ce s-a lovit Popa a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Slobozia şi degetul fracturat i-a fost imobilizat în gips, perioada de repaus forţat fiind de cel puţin trei săptămâni. În aceste condiţii el poate apărea din nou pe banca de rezerve cel mai devreme la meciul din Cupa României cu Politehnica Iaşi.

Related posts