Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Farul Constanţa ne-a dat cu noroiul în cap şi ne-a învins pe teren propriu cu 5 la 0!

LA PĂMÂNT. Unirea Slobozia s-a prezentat lamentabil în confruntarea cu liderul seriei şi a părăsit terenul plin de noroi umilită de cele cinci goluri primite pentru cea mai grea înfrângere de pe teren propriu din istoria echipei.

Meciul ultimelor speranţe la obţinerea unei promovări în liga 2 a fost excelent pregătit mai ales declarativ. În ciuda celor 6 puncte handicap jucătorii şi antrenorii nu-şi luaseră gândul de la o victorie cu Farul Constanţa, sinonimă cu menţinerea în lupta pentru primul loc. Socoteala din vestiar s-a dovedit a fi prea optimistă pentru realitatea tristă ce avea să se consume în noroiul de pe teren.

Acolo unde antrenorul Enache Costea a vrut să-l surprindă pe omologul de pe banca adversă, Alexandru Grigoraş, cu o formulă de echipă pe care n-a mai folosit-o nici măcar în meciurile de pregătire, cu Ghinea şi Gherasim titularizaţi pe linia de fund, cu tânărul Comşa trimis în banda dreaptă şi cu Irbian urcat undeva la mijlocul terenului alături de Adăscăliţei, şi el titular. De surprins însă nu avea să-şi surprindă decât proprii jucători, străini unii cu alţii încă de la primele schimburi de mingi.

De partea cealaltă, Grigoraş a venit pregătit înainte de toate să nu primească gol. Cu o apărare masivă cu două turnuri de control Twumasi şi Diakite, cu fotbalişti tehnici la mijlocul terenului şi cu un presing ucigător exercitat în permanenţă de cel puţin doi oameni pe fotbalistul cu mingea, Farul a arătat ca o echipă închegată şi care ştie ce vrea de la acest campionat, promovarea şi doar atât.

Nici nu se obişnuiseră bine fotbaliştii cu noroiul de pe teren că Unirea este obligată să repună mingea de la centrul terenului: Gherasim alunecă şi pierde mingea în apărare, centrare peste o apărare visătoare iar Călinţaru are tot timpul din lume pentru a opri mingea şi de a şuta cu efect anulând plonjonul disperat al lui Dumitrescu. Unirea reacţionează prin Comşa, centrare cu destinaţia Năstase dar lovitura cu capul seamănă mai mult a pasă la portar. Ibirian încearcă în minutul 18 vigilenţa lui Gurău dar şutul din marginea careului se duce peste poartă pentru ca un minut mai târziu centralul să ierte gazdele, Comşa este întors la marginea careului şi cade cu mâna pe minge dar Farul nu primeşte lovitura de la 11 metri. Aşa cum nu o primeşte cinci minute mai târziu Unirea Slobozia, când la o păstrundere în careu Năstase este împins de fundaşul Diakite.

Unirea ratează, Farul marchează

Unirea Slobozia trece pe lângă egalare în minutul 30: Bucă ajunge în postură de extremă dreapta, centrează în centrul careului unde Răduca este nemarcat dar „bărbiereşte” mingea, Năstase preia şi el cu faţa la poartă dar preferă să dribleze în loc să şuteze şi, în cele din urmă, Adăscăliţei trage din 16 metri peste transversală! Peste doar două minute Bucă scapă din marcaj în zona punctului cu var dar şutează pe lângă bară iar pe contraatac Farul înfige pentru a doua oară cuţitul în rana gazdelor: Dragu scapă în extremă, şutează din unghi, Dumitrescu se întinde şi scoate în faţă iar atentul Călinţaru îndeplineşte formalitatea şi dublează avantajul!

Gazdele resimt din plin şocul şi pierd evident din vitalitate iar Farul reuşeşte să menţină mingea departe de propriul careu iar în minutul de prelungire al primei reprize dau lovitura de graţie: fundaşul Ghinea, verigă slabă în apărare, face aiurea un fault lateral stânga pe atacul oaspeţilor iar Stănescu şutează înşelător, mingea prinde terenul cu noroi şi-i sare printre mâini portarului Dumitrescu iar liderul merge la odihnă cu 3 – 0 şi omoară şi ultimele speranţe de revenire.

Imediat după pauză este trimis pe teren Toma iar în minutul 50 acesta are o ocazie de a înscrie: centrare Răduca, mingea se duce peste toată apărarea însă reluarea prin alunecare duce mingea în afara cadrului porţii. Unirea caută un gol rapid şi Adăscăliţei întoarce la acelaşi Toma care-şi face corect paşii pentru un şut cu stângul dar Gurău este atent şi respinge. Farul joacă economicos, la trecerea timpului, Grigoraş face două schimbări defensive iar Unirea are posesie însă fără a-şi crea situaţii clare de a puncta.

Pe fondul dominării, practic din nimic, apare şi golul patru, Stănescu amendând în minutul 75 aşezarea defectuoasă a apărării noastre. Fără busolă, atacurile Unirii sunt haotice, fazele fixe nu sunt pregătite, emblematic fiind un corner bătut repede pe scurt într-un moment în care fundaşii ce veneau la centrare erau la 30 metri de poartă, mingea fiind aruncată spre nimeni! În toată această degringoladă, în ultimul minut al meciului Stănescu scapă din nou de marcaj şi îl execută cu un şut la rădăcina barei pe nefericitul Dumitrescu iar Farul câştigă cu 5 -0 luând astfel o opţiune serioasă pentru promovarea în liga a doua. (Pentru galerie foto de la meci dă click AICI!)

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Drăguţ, Ghinea, Soare, Gherasim, Ibrian, Adăscăliţei, Comşa, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Lemnaru, Toma, Cazan. Antrenor: Enache Costea.

FARUL Constanţa: Gurău, Vîntu, Grigoraş, Tudorică, Cârstocea, Stănescu, Călinaru, Iani, Twumasi, Diakite, Dragu. Au mai jucat: Botea, Zamfir, Florea, Suciu. Antrenor: Alexandru Grigoraş.

 

 

Related posts