Sport 

HANDBAL, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia a rezistat doar 40 minute în faţa Măgurei Cisnădie

ÎNFRÂNGERE. HCM Slobozia nu a reuşit să se impună pe teren propriu şi să urce pe locul 10 în clasament în faţa unei formaţii cu o apărare exactă şi un contraatac devastator.

HCM Slobozia aştepta cu optimist restanţa cu Măgura Cisnădie deşi toată lumea era conştientă că nu va fi uşor de scos ceva dintr-o confruntare cu revelaţia sezonului, fără îndoială o trupă cu şanse la podiumul Ligii Florilor. Cu un lot decimat de accidentări grave, doi interi departe de teren luni bune după operaţii la genunchi plus handbalista de naţională Alina Ilie obligată să stea şi ea o lună pe tuşă, misiunea de a încropi o echipă combativă n-a fost deloc uşoară pentru antrenorul Gheorghe Covaciu.

Meciul a început într-un ritm nebun, în doar patru minute şi jumătate se marcaseră deja opt goluri, câte patru de fiecare echipă, gazdele în urma unor atacuri atent aşezate şi duse până la limita pasivului iar oaspetele cu reuşite pe contraatacuri fulgerătoare declanşate de lansările perfecte în adâncime ale experimentatei Roxana Gatzel.

Portăriţa Ana Maria Inculeţ reuşeşte să rupă procentajul perfect de reuşită cu o minge scoasă cu piciorul însă HCM Slobozia se precipită pe atac şi două aruncări ale Ralucăi Dăscălete şi Andreei Pătuleanu se duc peste poarta adversă. Mult mai atente, handbalistele din Ardeal amendează imprecizia şi de distanţează la două goluri, moment în care Covaciu intervine şi face în time-out reglajele necesare iar efectul pe tabelă se vede imediat, HCM Slobozia are cinci minute perfecte şi preia conducerea cu 8 – 7.

Bucuria este însă efemeră, Enescu trimite direct în mâinile unei adversare, Dăscălete face fault şi vede o eliminare de două minute, timp suficient pentru Măgura de a trece din nou în frunte. Julia Chernova inventează un şut în diagonală şi face inutil plonjonul excelentei Elena Voicu dar cei doi arbitri din Cluj (ciudată delegare având în vedere că HCM Slobozia este în luptă directă pentru evitarea retrogradării cu Universitatea Cluj!) o elimină gratuit pe Irina Marchidanu pentru un fault banal pe linia de 9 metri şi Costa reface diferenţa de două goluri ce se păstrează până la odihnă, 15 – 13 pentru Măgura scorul pauzei.

HCM ratează de cinci ori, Măgura înscrie de cinci ori!

Covaciu face rocada Mouna Jlezi – Yaroslava Burlachenko însă pivotul ucrainean o ia la ţintă consecutiv pe Elena Voicu în trei situaţii de poziţie centrală din care nu avea voie să rateze iar Mariana Costa este suficient de şireată să dejoace marcajul apărării şi punctează fără milă de trei ori în doar patru minute. Slobozia nu renunţă dar îi este anulat eronat un gol, tunisiana Mouna Jlezi bate perfect în afara semicercului, înscrie însă golul egalizator este anulat pe motiv că aceasta ar fi călcat în interior! Măgura Cisnădie profită de cadoul primit şi reface diferenţa de două goluri şi în minutul 43 conduce cu 19 – 17, Andreea Enescu marcând în situaţie de om în plus pentru gazde.

Avea să fie ultimul moment de echilibru al meciului pentru că HCM Slobozia s-a încăpăţânat să tragă doar pe Elena Voicu şi vreme de cinci minute iroseşte tot atâtea atacuri prin Chernova, Jlezi, Dăscălete, Mitrache şi Pătuleanu. Cu o apărare impenetrabilă, oaspetele sunt de neoprit în aceleaşi cinci minute şi punctează la fiecare acţiune ducând scorul la o diferenţă confortabilă de şapte goluri, imposibil de remontat în ultimele zece minute ale jocului.

Dăscălete este busculată cu un fault brutal pe mâna de aruncare dar arbitrii trec cu vederea şi nu elimină handbalista vinovată, Toma din extremă şi Jlezi din centru marchează însă este prea târziu pentru a mai salva măcar un punct şi finalul le găseşte pe gazde epuizate şi resemnate, în timp ce Măgura Cisnădie zburdă şi se impune cu 27 – 21, victorie ce la urcă pe un meritat loc 3 în Liga Florilor, scor ce reflectă şi diferenţa din clasament dintre cele două echipe.

HCM SLOBOZIA: Inculeţ, Ion, Chernova (2), Mitrache (2), Marchidanu (1), Pătuleanu, Enescu (6), Predoi, Jlezi (4), Burlachenko, Dăscălete (3), Toma (3), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 MĂGURA CISNĂDIE: Voicu, Tatalovic, Hoha, Moldovan (7), Şerban, Araujo (6), Crap, Tomescu, Han (2), Costa (7), Da Silva (2), Apatrei (3). Antrenor: Alexandru Weber.

Related posts