Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Înfrângere ce duce Unirea Slobozia mai aproape de retrogradare decât de promovare

FĂRĂ SOLUŢII. Unirea Slobozia are unul dintre cele mai proaste debuturi de sezon şi a bifat în cele două deplasări tot atâte înfrângeri după partide în care a încasat de fiecare dată câte patru goluri.

Ceea ce părea a fi accidentul de la Techirghiol (înfrângere cu 2 la 4 cu nou-promovata SSC Farul Constanţa) a continuat la fel de trist pentru trupa lui Enache Costea sâmbătă după-amiază la Popeşti-Leordeni, locul unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu o altă promovată, Progresul Spartac Bucureşti. Confruntare ce se anunţa una cu multe goluri, gazdele marcând în primele două etape de 10 ori în vreme ce oaspeţii o făcuseră de 8 ori. Şi datele statistice aveau să fie confirmate de o partidă cu cinci goluri şi încă pe atâtea ocazii mari de gol.

 Schimbările de efectiv nu au produs schimbarea de rezultat

Înfrângerea greu de digerat cu SSC Farul a lăsat urme adânci în formula de start a Unirii Slobozia, fiind lăsaţi pe bancă portarul Dumitrescu, fundaşii Marin şi Soare, plus mijlocaşul Toma (ultimii doi uşor accidentaţi), în locul lor fiind trimişi să joace portarul Popa, fundaşii Săvescu şi Topor, Ibrian fiind a patra noutate, fotbalistul „repatriat” de la Dunărea Călăraşi trimis pe dreapta să susţină faza ofensivă.

Trei situaţii periculoase în primele 12 minute, acesta avea să fie bilanţul pentru atacul condus de inspiratul Nelu Bucă. Mai întâi, cea mai mare ocazie, tânărul Năstase îl ia l-a luat la ţintă din interiorul careului mic pe portarul Răduţă, pentru ca apoi Ibrian (şut peste din interiorul careului) şi Răduca (şut peste din afara careului) să arate că Unirea îşi doreşte să înscrie cât mai repede. Cum se întâmplă de multe ori în fotbal ocaziile ratate cu nonşalanţă se răzbună în minutul 14 când cei care deschid scorul sunt fotbaliştii de la Progresul. Pe fondul unor indecizii ale apărătorilor Alexandru Nechita se trezeşte cu mingea în poziţie centrală la 12 metri de poartă şi o trimite fără să ezite în vinclul porţii lui Popa!

Unirea Slobozia acuză şocul primii golului şi nu mai are aceleaşi idei inovative menite a desface lacătul apărării adverse condusă sigur de fundaşul Frangu. Centrările venite mai ales de pe dreapta sunt fără adresă, abia în minutul 24 mingea ajunge la Năstase care alege să trimită din semi-foarfecă spre poartă dar nu face decât să-i paseze mingea portarului. Şase minute mai târziu, excelentul Nechita, de departe omul meciului şi persoana în jurul căreia se crează tot jocul Progresului, şutează de la 40 de metri cu efect, mingea căpătă o traiectorie ciudată şi se duce la câţiva centimetri peste transversală.

Gluma se îngroaşă în minutul 36, vitezistul Diţu preia în faţa lui Săvescu, îl întoarce în careu şi fundaşul îl faultează. 11 metri executat de Stanciu, Popa ghiceşte colţul dar nu ajunge la minge şi scorul devine 2 la 0 pentru Progresul Spartac. La adăpostul avantajului dublu misiunea gazdelor devine uşoară şi până la finalul reprizei Răduca este singurul care mai pune presiune în careu, reluare cu capul în timp ce este incomodat de fundaşul de marcaj dar solicitarea de lovitură de pedeapsă nu este băgată în seamă de central.

 Un gol de doi bani speranţă

Repriza secundă începe practic de la scorul de 2 la 1, la câteva zeci de secunde de la reluare Ibrian îl deschide perfect pe Nelu Bucă, acesta îl întoarce inteligent pe Neacşu şi şutează fără speranţe pe sub portarul Răduţă. Gazdele se precipită şi simt pericolul dar totul nu avea să fie decât un simplu foc de paie, greşelile pe faza de construcţie fiind la fel de numeroase ca-n prima parte. Nici măcar introducerea lui Toma nu aduce plusul de incisivitate şi iar şuturile mult peste poartă expediate de Năstase şi Săvescu nu pot fi încadrate la ocazii de gol.

În minutul 64 zarurile sunt definitiv aruncate: Alexandru Nechita primeşte la marginea careului şi îl lansează în adâncime pe Apostol care nu ezită şi trimite puternic sub transversală! Fotbaliştii Unirii se prăbuşesc mental şi arată că şi-au luat gândul de la obţinerea măcar a unui singur punct iar Progresul poate face 4 la 1 în minutul 70: portarul Popa scapă mingea în faţă şi Dedu o împinge din doi metri în plasă însă golul este anulat pe motiv de fault în atac asupra lui Drăguţ. Pestre trei minute însă arbitrului de centru nu-i rămâne decât să indice reluarea jocului de la centru după golul marcat din lovitură liberă de la 40 de metri de omniprezentul Nechita, reuşită la care o contribuţie însemnată a avut-o şi bâlbâiala portarului Popa.

Portar care îşi mai spală din păcate în minutul 76: Nechita şutează din nou de la distanţă dar Popa scoate în corner de la rădăcina barei. Lovitură de colţ la care reiau pe rând cu capul Apostol şi Frangu dar de fiecare dată mingea este respinsă de sub transversală de portarul Unirii. Meciul se încheie cu golul anulat pe motiv de ofsaid al lui Năstase şi cu doar trei puncte după trei etape Unirea Slobozia este mai aproape de retrogradare decât de promovare! (Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto!)

PROGRESUL SPARTAC Bucureşti: Răduţă, Constantin, Stoian, Frangu, Neacşu, Nechita, Parfeon, Donca, Diţu, Stanciu, Apostol. Au mai jucat: Nemţescu, Lixandru, Dedu. Antrenor: Andrei Irimia.

UNIREA Slobozia: Popa, Săvescu, Ghinea, Topor, Drăguţ, Adăscăliţei, Apostol, Năstase, Ibrian, Răduca, Bucă. Au mai jucat: Toma, Marin, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts