Sport 

HANDBAL, LIGA NAŢIONALĂ: HCM Slobozia păstrează tradiţia şi câştigă în deplasare cu Danubius Galaţi

VICTORIE. Cel mai tensionat meci al rundei secunde din „Liga Florilor”, aşa cum este numită Liga Naţională de handbal feminin, a fost tranşat cu ardoare de fetele pregătite de Dumitru Muşi.

Campionatul pentru HCM Slobozia a început în etapa a doua, meciul cu super-campioanele de la CSM Bucureşti fiind doar o formalitate a înfrângerii ce trebuie îndeplinită pe rând de toate celelalte echipe din elita handbalului feminin românesc. Chiar dacă au pierdut cu 37 la 29 meciul de la mijlocul săptămânii, jucătoarele lui Muşi au câştigat enorm la capitolul „încredere” după ce au reuşit să puncteze de 29 de ori în poarta actualei şi viitoarei campioane a României. Iar încrederea s-a văzut mai ales în repriza secundă la Galaţi, într-un meci contra formaţiei Danubius, un duel direct între două grupări ce încearcă să evite retrogradarea.

Danubius produsese surpriza primei etape prin victoria cu Dunărea Brăila şi a crezut că meciul cu Slobozia este dinainte câştigat. Gazdele aveau să fie rapid aduse cu picioarele pe pâmânt de golurile marcate de Burlachenko, Toma şi Ilie, ultima păstrând şi pentru Danubius câteva aruncări letale pe care le-a etalat la scenă deschisă de 11 ori în meciul cu CSM Bucureşti. După un avans de un gol în minutul 8 (scor 4 la 3) urmează însă o cădere rapid taxată mai ales prin aportul ofensiv asigurat de talentata Daciana Balaban. Danubius punctează de cinci ori în şase minute şi situaţia pe tabelă se răstoarnă în favoarea gazdelor, 8 la 4!

Alina Ilie şi Andreea Enescu readuc echipa în joc iar pe trei atacuri consecutive poarta reacţionează pozitiv, apare şi o eliminare în tabăra gălăţencelor şi scorul se strânge din nou la 10 – 9 pentru Danubius după golul Ioanei Georgescu marcat cu cinci minute înainte de pauză. Ecartul se menţine până la odihnă, reuşitele semnate de Balaban, Taivan, respectiv Ilie şi Toma (foto) fixând scorul la 12 – 11.

Final cu Dumitru Muşi trimis în tribună!

Obligate să joace cu un om în minus după eliminarea Andreei Pătuleanu, fetele lui Muşi au judecat lucid şi au făcut ce li s-a spus la cabine şi în primele zece minute joacă atent şi reuşesc să egaleze pe tabelă, scor 14 la 14 în minutul 39. Alla Seiko de la Danubius este trimisă pe bancă pentru 2 minute şi atacul funcţionează ca uns cu goluri marcate de fâşneaţa Paula (de două ori), Predoi şi Ilie pentru o diferenţă de 3 goluri pentru HCM Slobozia cu un sfert de oră înainte de final.

Gazdele se clatină dar primesc o nesperată gură de oxigen prin eliminarea uşoară a Yaroslavei Burlachenko şi profită din plin cu două goluri marcate în superioritate. Chemate la margine şi îndemnate de Muşi să nu-şi piardă încrederea că pot câştiga meciul (capitol la care sezonul trecut jucătoarele au păcătuit destul în ultimele minute ale partidelor), handbalistele gestionează perfect situaţia şi îşi asigură un avans de două goluri cu mai puţin de patru minute rămase de jucat.

Este momentul în care cele două arbitre îşi intră din nou în rol şi dictează eliminare de 2 minute împotriva pivotului Unirii. Dumitru Muşi ia foc, reacţionează vocal şi este trimis în tribună, pe teren HCM Slobozia fiind obligată să încheie şi fără Enescu, cu doar patru jucătoare de câmp! Colac peste pupăză gazdele primesc şi o aruncare de la 7 metri cu 9 secunde înainte de final însă Ana Sheiko nu transformă într-un gol egalizator nemeritat cadoul făcut de arbitre iar trupa lui Muşi produce surpriza etapei şi câştigă la Galaţi cu 21 la 20.

 

Related posts