Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea a cucerit reduta puştilor vicecampioanei FCSB abia spre final

LA LIMITĂ. Tinerii de la echipa a doua a formaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti au rezistat 88 de minute pe terenul din Slobozia într-un meci fără miză în care au fost preocupaţi doar să nu primească gol şi să plece neînvinşi.

FCSB 2 a venit la Slobozia să-şi lingă rănile după ce reuşise doar o remiză albă pe teren propriu în faţa codaşei Sportul Chişcani, brăilenii marcând un gol anulat de brigadă. Cu orgoliul rănit după ce a ratat lamentabil startul de sezon şi şi-a dinamitat în doar două meciuri şansele la promovare, trupa lui Enache Costea vizează locul 3 la finalul campionatului, obiectiv ce poate fi atins doar cu victorii pe linie până la finalul sezonului.

Obligaţi să câştige primul meci din cele patru disputate pe teren propriu în 2018, Soare şi compania au avut parte de un adversar în care tinereţea şi ambiţia au fost principalele atuuri în faţa unor fotbalişti cu multe meciuri la activ în liga secundă. Cu un Mihailo Mitrov „veteran” la 23 de ani, în formula de start a puştilor de la FCSB au apărut şase fotbalişti născuţi în 2000 şi 2001. Biciuiţi verbal non-stop de aprigul Alin Dumitru şi sub privirile vigilente ale directorului tehnic Massimo Pedrazzini, oaspeţii au stat foarte bine în apărare şi au omorât rapid tentativele de desfacere a jocului pe benzi, acolo unde Răduca şi Toma au avut parte de un marcaj dus până la limita regulamentului, uneori chiar dincolo de el, cu largul concurs al centralului care a acordat un plus de clemenţă probabil pe considerentul vârstei.

Obligat să joace fără atacanţii titulari Mihăiţă Năstase şi Nelu Bucă, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, Enache Costea l-a titularizat în bandă pe juniorul Comşa şi l-a trimis în coasta apărării adverse pe atacantul Roland Stănescu, mutări ce au adus în prima repriză doar o dominare teritorială, fără lucruri notabile. Poate doar henţul în careu făcut în minutul 35 de Zamfir, fază la care fundaşul şi-a tras la timp mâna pe corp pentru a masca lovirea mingii cu mâna, suficient cât să fie trecut cu vederea de arbitrul de centru.

Repriză disputată la o singură poartă

Deranjaţi de scorul alb de pe tabelă, fotbaliştii Unirii au apăsat pedala de acceleraţie imediat după pauză pentru a marca rapid şi a-şi uşura astfel misiunea. Roland Stănescu are în minutul 55 o reluare pe spate însă mingea traversează careul din care lipseau coechipierii. Trimis pe teren în minutul 60, Robert Ion profită de o fază la care Romeo Soare este presat şi obligat să se întoarcă, niciun coleg nu vine la sprijin, degajarea acestuia este recuperată iar juniorul FCSB-ului centrează şutat în faţa porţii dar portarul Tudor Negruşa este atent şi reţine.

Avea să fie prima şi ultima şarjă ofensivă a oaspeţilor obligaţi să se apere de jocul avansat al Unirii, echipă ce are în minutul 67 o mare ocazie de a deschide scorul: Drăguţ centrează perfect până la Răduca găsit la limita careului mic însă atacantul alege să retrimită greşit spre Toma în loc să atace poarta. Tot Răduca nu ajunge peste trei minute la o centrare la patru metri de poartă, mingea se scurge pe lângă poartă, spre supărarea celor 400 de spectatori care-l apostrofează pe atacantul Unirii.

Jocul se aspreşte, se pune piciorul serios pentru fiecare minge, se înmulţesc întreruperile ce omoară ritmul dorit de gazde şi FCSB 2 începe să creadă că poate pleca neînvinsă de la Slobozia. Toma este tăvălit în două rânduri, primeşte şi o gheată direct în cap dar reuşeşte în minutul 80 să treacă în viteză de Zamfir, centrarea este reluată din plonjon de Răduca, scoate senzaţional portarul Andrei iar Comşa se sperie şi trage aiurea de la 9 metri din poziţie centrală! Presiunea pusă de Unirea este totală şi cu două minute înainte de final cade reduta atât de bine apărată până atunci: corner executat foarte bine până la Teodorescu, minge întoarsă la Florinel Ibrian (foto) şi o lovitură sigură trimite mingea sub transversală. FCSB 2 se prăbuşeşte şi în minutele de prelungiri mai întâi Teodorescu pătrunde solidar dar şutează peste transversală, lucru pe care-l face apoi şi tânărul Mihăiţă Lemnaru la ultima fază a unui meci câştigat greu dar meritat de Unirea Slobozia.

O victorie de moral dar şi de clasament, echipa antrenată de Enache Costea îşi consolidează poziţia a patra în ierarhie şi ţinteşte acum spre locul 3 ocupat de Axiopolis Cernavodă de care o despart şase puncte. Etapa din weekend a adus şi derby-ul pentru promovare dintre Farul Constanţa şi Progresul Spartac Bucureşti, meci încheiat la egalitate, 1 – 1. Cele două echipe au punctaj egal, sunt departajate în clasament doar de golaveraj însă bucureştenii au avantajul rezultatelor directe după ce în tur s-au impus pe teren propriu cu 7 – 0! (Pentru fotografii de la meci DĂ CLICK AICI!)

UNIREA Slobozia: Negruşa, Drăguţ, Ghinea, Soare, Gherasim, Lemnaru, Ibrian, Toma, Răduca, Comşa, Stănescu. Au mai jucat: Teodorescu, Ene. Antrenor: Enache Costea.

FCSB 2: Andrei, Dinu, Pacionel, Mitrov, Pham Huy, Zamfir, Toma, Dumitru, Gavrilă, Prasacu, Cană. Au mai jucat: Horşia, Ion, Mehedinţu, Csegoldi. Antrenor: Alin Dumitru.

Related posts