Favorite Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia joacă pentru promovare împotriva giuleştenilor de la FC R Bucureşti

ŢINTAR. Federaţia Română de Fotbal a păstrat Unirea Slobozia în a doua serie din liga a treia şi i-a scos în faţă în bătălia pentru liga secundă formaţia care vrea să readucă spiritul vechiului Rapid Bucureşti cât mai repede în elita fotbalului românesc.

Unirea Slobozia va avea parte de adversari mai tari în ediţia de campionat ce va începe săptămâna viitoare. Federaţia Română de Fotbal a repartizat cele 80 de echipe înscrise în al treilea eşalon în cinci serii a câte 16 echipe. Formaţia pregătită şi în acest sezon de Enache Costea va avea ca adversari pentru primul loc (singurul care asigură promovarea în eşalonul doi) pe nou-promovatele FC R Bucureşti, CS Făurei (trupa lui Bănel Nicoliţă), CS Medgidia şi CSO Bragadiru, pe CS Afumaţi, echipă care a ales să renunţe la liga a doua, şi formaţiile Progresul Spartac, Axiopolis Cernavodă, Popeşti-Leordeni, FCSB 2, Înainte Modelu, CS Tunari, ACSM Olteniţa, Agricola Borcea, Sportul Chişcani şi Delta Dobrogea Tulcea.

Debut pe teren propriu

Unirea Slobozia va începe ediţia de campionat 2018 – 2019 cu un meci pe teren propriu în faţa celor de la Înainte Modelu după ce la tragerea la sorţi managerul Ilie Lemnaru a ales numărul 8 din tabela Berger pentru 16 echipe. Echipa sa va avea un program dificil în primele cinci etape, cu partide în deplasare la Cernavodă şi Popeşti Leordeni şi pe teren propiu cu Progresul Spartac Bucureşti (formaţie ce a ratat sezonul trecut în penultima etapă promovarea în liga a doua) şi Delta Dobrogea Tulcea.

„Este o serie echilibrată, au venit echipe bune în serie pe lângă cele rămase de anul trecut. Trebuie să tratăm toate meciurile serios, să luăm maxim din fiecare meci iar la sfârşitul turului să fim cât mai aproape, şi ca puncte şi ca loc în clasament, de Rapid Bucureşti. În etapa 13 jucăm cu Rapid, tot în toamnă ca acum cinci ani când am câştigat şi sperăm s-o facem şi de data aceasta.”, îşi exprimă încrederea managerul formaţiei, amintindu-şi cu plăcere de meciurile foarte bune făcute în compania giuleştenilor.

În ediţia 2013 – 2014 a ligii a doua, Unirea Slobozia depăşea în tur Rapid Bucureşti pe teren propriu cu 1 – 0 şi repeta victoria la limită în primăvară în Giuleşti (vezi foto!). În playoff, tot pe Giuleşti Unirea Slobozia condusă la acea vreme de tandemul Adrian Mihalcea (principal) şi Enache Costea (secund) încheia la egalitate 2 – 2 pentru ca în meciul decisiv de la Slobozia Rapid Bucureşti să obţină punctul promovării după al meci încheiat nedecis, scor 1 – 1.

Unirea Slobozia a debutat miercuri cu dreptul în primul meci oficial obţinând cu o victorie cu 4 – 1 pe terenul formaţiei FC Traian din Brăila în a doua etapă naţională a Cupei României, meci în care golurile echipei lui Costea au fost marcate de Romeo Soare, Mihai Milotin, Mihăiţă Năstase şi Nelu Bucă. În ediţia de anul trecut Unirea a ajuns până în optimile competiţiei, atunci când a fost eliminată de CSMS Iaşi după ce reuşise să treacă de Dunărea Călăraşi, formaţie ce avea să promoveze în Liga Naţională.

Related posts