Sport 

FOTBALIŞTII DE MÂINE: Slobozia găzduieşte turneul zonal de juniori U 13, copii născuţi după 2005

COMPETIŢIE. Şase echipe printre care şi Unirea Slobozia se bat pentru primul loc ce asigură prezenţa la faza următoare a competiţiei organizată sub egida Federaţiei Române de Fotbal. Toate meciurile se dispută pe Stadionul Municipal „1 Mai” Slobozia începând de joi, finala fiind programată duminică, de la ora 9.30.

Ilie Lemnaru, managerul echipei Unirea Slobozia, este „vinovatul” pentru obţinerea organizării etapei zonale a competiţiei ce se adresează fotbaliştilor născuţi după anul 2005. Iniţial pentru găzduirea etapei ce va strânge la un loc echipele campioane U 13 ale judeţelor Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa şi municipiul Bucureşti s-a luptat şi Chiajna dar până la urmă Slobozia a fost locaţia desemnată de Federaţia Română de Fotbal care a apreciat atât condiţiile oferite cât şi gradul de implicare al reprezentanţilor clubului local.

„Este un eveniment inedit pentru Slobozia, sunt patru zile în care vor avea loc meciuri foarte tari între Concordia Chiajna, campioana judeţului Ilfov, CSM Dunărea Giurgiu, campioana judeţului Giurgiu, de la Constanţa vine echipa Kinder Constanţa, din capitală vine campioana ACS ProSport Academy Bucureşti, Atletic Junior Călăraşi, campioana judeţului vecin. Am lăsat la urmă AFC Unirea 04 Slobozia, grupa 2005 antrenată de domnul profesor Ion Ionescu, campioana judeţului Ialomiţa, grupa cu cele mai bune rezultate din anul competiţional 2017 – 2018 din cadrul clubului nostru. Meciurile vor avea loc pe stadionul central începând de joi şi îi invit pe cei care iubesc fotbalul să vină să-i vadă cum joacă pe unii dintre cei mai promiţători fotbalişti, cu siguranţă mulţi dintre ei peste câţiva ani în componenţa loturilor formaţiilor din ligile superioare.”, descrie evenimentul Ilie Lemnaru.

Unirea joacă joi şi vineri în grupă

Cele şase formaţii sunt împărţite în două grupe, ACS ProSport Academy Bucureşi, Atletic Junior Călăraşi şi CSM Dunărea Giurgiu în grupa A, iar Kinder Constanţa, CS Concordia Chiajna şi AFC Unirea 04 Slobozia alcătuiesc grupa B. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare joi şi vineri, câte două meciuri pe zi cu începere de la orele 17.30 şi 19.00, şi sâmbătă dimineaţă, primul meci de la 9.00 iar al doilea de la 10.30, câte două reprize de 30 minute cu pauză de 10 minute, meciuri ce vor avea loc pe gazonul terenului central din complexul sportiv municipal 1 Mai, pe o suprafaţă de joc de 70 metri x 50 metri, fiecare echipă având pe teren 9 jucători.

Echipa antrenată de Ion Ionescu va intra în competiţie joi, de la ora 19.00, atunci când va întâlni echipa din Ilfov Concordia Chiajna, meciul cu Kinder Constanţa fiind programat vineri, de la aceeaşi oră. Finala turneului zonal de la Slobozia va avea loc duminică dimineaţa, de la ora 9.00, atunci când se vor confrunta câştigătoarele celor două grupe. Echipa care va triumfa primeşte dreptul de a juca la turneul semifinal de zonă de ţară, iar cel mai bun jucător şi cel mai bun portar vor fi premiaţi. Se doreşte ca în ziua finalei copiii să fie premiaţi de Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, o invitaţie în acest sens fiind lansată Federaţiei Române de Fotbal.

 Vicecampioni la turneul de la Galaţi

Echipa U 13 a clubului AFC Unirea 04 Slobozia abordează cu optimism participarea la turneul zonal după ce săptămâna trecută a terminat pe locul secund la turneul organizat de ACS Sporting Galaţi, competiţie în care formaţia pregătită de Ion Ionescu a câştigat cu Prosport Focşani (scor 4 – 2), Juniorul Galaţi (scor 13 – 0), a remizat fără goluri cu Suporter Oţelul Galaţi, a spulberat cu 4 – 0 Şoimii Dunăreni Galaţi în semifinale şi a pierdut finala cu Sportul Oneşti cu 1 – 3, o competiţie în care golgheter a fost Cătălin Munteanu, jucătorul Unirii Slobozia marcând de 14 ori.

„Le mulţumesc mult copiilor pentru toate aceste rezultate deosebite şi pentru efortul depus în cele trei zile pe o temperatură de 33 – 36 grade. Le mulţumesc şi minunaţilor părinţi prezenţi în număr mare pe tot parcursul celor trei zile de competiţie, părinţi ce au format cea mai frumoasă galerie care a susţinut puternic echipa noastră. Mi-i doresc la fel de mulţi şi de entuziaşti şi la meciurile cu Chiajna şi Kinder Constanţa şi sperăm că obţinem calificarea la turneul semifinal.”, şi-a exprimat dorinţa antrenorul Ion Ionescu.

PROGRAM COMPLET COMPETIŢIE

Joi, 7 iunie 2018: Ora 17.30 Atletic Călăraşi – Dunărea Giurgiu / Ora 19.00 Concordia Chiajna – Unirea Slobozia

Vineri, 8 iunie 2018: Ora 17.30 Dunărea Giurgiu – ProSport Academy / Ora 19.00 Unirea Slobozia – Kinder Constanţa

Sâmbătă, 9 iunie 2018: Ora 9.00 ProSport Academy – Atletic Călăraşi / Ora 10.30 Kinder Constanţa – Concordia Chiajna

Duminică, 10 iunie 2018: FINALA, ora 9.30 Câştigătoare grupa A – Câştigătoare grupa B

 

Related posts