Politică 

GABI IONAŞCU: „Actuala administraţie locală din Slobozia este incompetentă şi plină de amatorism!”

CRITICI. Fostul primar al municipiului Slobozia, acum senator PMP, arată cu degetul spre lipsa investiţiilor în municipiul reşedinţă de judeţ în anul 2018 şi este convins că problemele proprietarilor de case din cartierul Gării Noi nu vor fi rezolvate până la sfârşitul acestui an.

 Senatorul Gabi Ionaşcu a criticat în termeni duri actuala administraţie locală PSD condusă de primarul Adrian Mocioniu. Parlamentarul Partidului Mişcarea Populară a analizat bugetul Sloboziei pe anul în curs şi a constatat că mai bine de 80% din totalul sumelor se cheltuiesc pe salarii şi funcţionare, în vreme ce pentru investiţiile atât de aşteptate pe plan local se alocă doar praful de pe tobă. Fost primar până în anul 2012, Ionaşcu acuză Primăria Slobozia că investeşte fonduri importante în staţia de tratare a apei pentru realizarea unei trepte de potabilizare pe bază de cărbune activ pe care el o consideră, cităm: „O mare prostie!”

„Praf în ochi în loc de investiţii!”

„Bugetul municipiului Slobozia a fost aprobat de consilierii locali în luna februarie cu un deficit de 8,122 milioane lei ca urmare a veniturilor mai mici decât cheltuielile de 121,9 milioane lei. Deficitul urmează a se acoperi din excedentul anului 2017 ca urmare a necheltuirii banilor disponibili. Primarul Mocioniu şi majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local Slobozia alocă pentru investiţii numai 1,1 milioane lei din veniturile slobozenilor, diferenţa fiind completată din excedentul anului trecut, 6 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi 20,6 milioane lei dintr-un împrumut de la Trezorerie pentru „groapa lui Stoica” din centrul oraşului. Acestea nu sunt investiţii, este doar praf în ochii cetăţenilor!”, spune Gabi Ionaşcu.

Parlamentarul PMP atrage atenţia că banii promişi prin PNDL 2 pentru realizarea reţelelor utilitare pentru Cartierul Tinerilor din zona de nord a municipiului Slobozia sunt doar pe hârtie şi că sunt şanse mici ca ajutorul financiar să se concretizeze atâta vreme cât la începutul acestui an în bugetul pe 2018 pentru programele din România derulate prin PNDL 2 s-a alocat doar a şaisprezecea parte din valoarea totală promisă, adică doar 1 miliard de lei din cele 16 miliarde lei contractate la sfâşitul anului 2017.

„Ministerul Dezvoltării a prins în bugetul PNDL 2 pe anul 2018 doar praful de pe tobă. Doamne Ajută să se realizeze infrastructura pentru tinerii din cartierul Gara Slobozia Nouă după mai bine de 6 ani de minciuni repetate dar mi-este teamă că nu se va întâmpla acest lucru. Din informaţiile primite, se pare că programul PNDL 2 va finanţa investiţii locale pe principiul „Primul venit, primul servit!”. Asta nu cumva înseamnă o alocaţie cu dedicaţie politică pentru localităţile conduse de primari PSD? Probabil copiii din Cartierul Tinerilor vor mai avea foarte mult de îndurat din cauza incompetenţei celor din fruntea Primăriei Slobozia!”, a adăugat fostul primar.

Arătat cu degetul în campania electorală din vara anului 2016 pentru apa nepotabilă livrată din sursa subterană realizată pe vremea când era şeful Primăriei Slobozia, Gabi Ionaşcu a catalogat drept prostie ultima investiţie făcută la uzina de apă: „Au inventat acum o anexă a staţiei de tratare, cu cărbune activ care să preîntâmpine o eventuală depreciere a calităţii apei şi care, am înţeles, costă vreo 7 milioane de euro. Este o prostie, aşa cum este o prostie să aduci apa de la puţuri la staţia de tratare pe o conductă de 600 mm iar alimentarea Sloboziei şi a celorlalte localităţi să se facă pe o conductă de 400 mm!”

„Actuala administraţie a municipiului Slobozia este incompetentă iar actul de management public este afectat de amatorism şi dispreţ faţă de interesele majore ale comunităţii. Factura generată de incompetenţa şi dispreţul aventurierilor decidenţi va fi plătită de slobozeni şi se va repercuta mulţi ani de aici încolo.”(GABI IONAŞCU, senator PMP)

„Groapa lui Stoica, tichie de mărgăritar!”

Întrebat dacă vede finalizat proiectul parcării subterane până la sfârşitul anului, Gabi Ionaşcu a precizat că sub nicio formă termenul nu poate fi prelungit şi că la cum merg lucrurile sunt şanse mici să fie gata lucrarea în acest an. „Vă aduceţi aminte în campania electorală când Mocioniu şi Moraru minţeau din faţa Parlamentului European că vor aduce bani europeni pentru groapa lui Stoica? A fost o minciună ordinară şi groapa se finanţează acum dintr-un împrumut de trezorerie şi dacă nu sunt gata până la sfârşitul anului 2018 bugetul local va fi obligat să restituie circa 16 milioane lei. Proiectul a fost făcut anapoda, cu totul altfel decât prevedea proiectul iniţial prezentat de mine la vremea respectivă, cu accesul în parcare de-a lungul B-dului Chimiei nu prin faţa Primăriei, unde sunt cablaje şi reţele de utilităţi. Dacă lucrarea nu va fi gata până la sfârşitul anului, în afară de 25,4 milioane lei împrumutate, plus costurile finanţate până acum din bugetul local, plus cele 16 milioane ce trebuie restituie se va ajunge la peste 70 de milioane lei pentru o amărâtă de groapă. Unde s-a mai pomenit să faci un trotuar sub cota şoselei, aşa cum se face acum în centrul municipiului? Este o chestie de gâgă! Nu cred că groapa lui Stoica va fi finalizată până la jumătatea anului 2019!”, a spus parlamentarul PMP.

În ciuda nemulţumirilor legate de modul în care se consumă actul administrativ local, Gabi Ionaşcu s-a ferit să anunţe o eventuală candidatură la funcţia de primar al municipiului Slobozia la alegerile locale din anul 2020, lăsând de înţeles că la ce găuri financiare sunt în acest moment în bugetul local este curată sinucidere să te lupţi pentru a ajunge primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

 

 

Related posts