Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia ratează victoria cu Progresul Spartac şi promovarea se amână cel puţin un sezon

SUPERFICIALI. Fotbaliştii Unirii şi-au dinamitat şansele la promovarea în liga a doua după ce au dat cu piciorul unei victorii împotriva liderului seriei, meci în care în minutul 4 aveau un avantaj de două goluri!

Unirea Slobozia aştepta încrezătoare meciul de acasă cu Progresul Spartac Bucureşti, liderul seriei a doua din al treilea eşalon fotbalistic, formaţie aflată înaintea jocului la o lungime de şase puncte în faţa echipei lui Enache Costea. În aceste condiţii doar victoria păstra şanse la a prinde la final locul 1, implicit promovarea, iar antrenorul gazdelor a trimis pe teren o echipă ofensivă, mizând totul pe cartea atacului.

Plini de dorinţa de a se impune, Soare şi compania n-au mai aşteptat să treacă perioada de acomodare şi după doar o sută de secunde tabela se modifică pentru prima dată: o minge trimisă înalt în careul Progresului ajunge la Florin Cazan care profită de lentoarea apărătorilor şi trimite mingea în plasă din faţa careului mic. Oaspeţii repun de la centru însă Unirea Slobozia recuperează, Bucă şi Cazan îl păcălesc pe Frângu, alunecarea acestuia fiind prea scurtă pentru a-l împiedica pe autorul golului să intre în careu şi să întoarcă mingea până la un Răduca suficient de tehnic pentru a trimite pe lângă portar pentru 2 la 0!

Cei 700 de spectatori exultă şi atitudinea lor pozitivă se transmite pe teren acolo unde există o singură echipă ce atacă în valuri. Bucuros pentru primul său gol în tricoul Unirii, Florin Cazan iroseşte o mare ocazie în minutul 8: Răduca îl lansează în adâncime pe Năstase, atacantul întoarce apoi în centrul careului de unde Cazan ia la ţintă un fundaş la un metru în faţa porţii şi mingea sare în corner. Peste alte cinci minute Drăguţ intră impetuos în bandă, centrează până la Năstase care-l fixează cu privirea pe portarul Răduţă însă trage înşelător în plasa laterală.

Schimbarea inspirată ce schimbă jocul oaspeţilor

Nemulţumit de modul în care se prezintă elevii săi, antrenorul oaspeţilor îl trimite în minutul 25 pe teren pe Donca şi din acel moment echilibrul teritorial revine pe teren. Profitând şi se auto-mulţumirea de neînţeles a gazdelor care se gândesc că pot menţine avantajul de două goluri jucând la trecerea timpului şi fără a mai pune în pericol poarta adversă, Progresul Spartac înaintează metru cu metru în jumătatea gazdelor şi dă în minutul 35 primul semn că nu a venit doar să se plimbe la Slobozia: Boangiu este lansat printre fundaşi, Răduca vine cu el dar ezită să-l atace şi mingea şutată în diagonală se duce puţin pe lângă poartă. Avertismentul nu este luat în serios şi cu două minute înainte de pauză Progresul obţine o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga în direcţia de atac iar şutul cu efect al lui Stanciu ocoleşte zidul dar Dumitrescu este atent şi reţine.

Slăbiciunile în compartimentul median al Unirii Slobozia nu-l determină pe antrenorul Enache Costea să facă vreo mutare la pauză şi partea secundă începe tot cu Progresul Spartac prima la minge, cu baloane ce sunt distribuite inteligent pe benzi de mijlocaşul central Nechita iar oaspeţii au o dublă ocazie în minutul 55: lovitură liberă executată de Boangiu, portarul Dumitrescu atinge mingea cu degetele şi o deviază în bară iar apoi Donca trage din faţa careului mic însă un fundaş advers deviază în ultimul moment în corner.

Cursivitatea lipseşte din jocul gazdelor, Unirea nu leagă mai mult de două-trei pase până pierde mingea şi fiecare recuperare este apoi transformată într-o acţiune ofensivă de Progresul, echipă practic invitată să atace careul advers. Atitudine defensivă ce avea să coste în minutul 62: Dolca profită de greşeli în lanţ în apărarea Unirii şi trimite plasat în colţ pentru 2 la 1. Peste doar cinci minute Răduca este găsit în careu, trece prin dribling de un fundaş însă trage direct în portarul Răduţă. Şi în loc de refacerea avansului de două goluri se produce egalitatea: după trei cornere la rând inevitabilul de produce, şut în forţă din partea dreaptă a lui Stanciu, mingea prinde gazonul şi din pieptul lui Dumitrescu sare la Boangiu care nu iartă din patru metri!

Schimbări disperate dar fără rezultat pe tabelă

Văzut egalat, antrenorul Unirii îi trimite pe teren pe Adăscăliţei şi Apetrei încercând să refacă în ultimele 20 de minute terenul pierdut atât de stupid, însă deja era prea târziu. Mulţumiţi cu scorul de pe tabelă, jucătorii Progresului fac pasul înapoi şi se limitează la a distruge fără milă orice încercare de atac. Nelu Bucă este ţinut de mână de Boangiu în interiorul careului (foto) dar centralul consideră că atacantul a căzut prea uşor apoi Apostol solicită şi el lovitură de pedeapsă dar se alege cu un cartonaş galben pentru simulare iar centrările fără destinatar nu pun probleme serioase unei defensive care ştie să tragă cu dinţii de un rezultat de egalitate nesperat după cum începuse partida.

Progresul are şansa de a pleca chiar cu toate punctele însă cursa solidară a lui Nechita este întreruptă regulamentar de o deposedare perfectă a lui Ibrian. Meciul se încheie cu şutul-centrare al lui Gherasim reţinut sigur de Răduţă iar scorul final de 2 la 2 scoate definitiv din cursa pentru promovare formaţia Unirea, rămasă la 6 puncte în spatele celor două echipe din fruntea seriei, Progresul Spartac Bucureşti şi ACCSS Farul Constanţa. (Pentru galerie foto de la meci DĂ CLICK AICI!)

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Drăguţ, Ibrian, Soare, Toma, Apostol, Lemnaru, Cazan, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Adăscăliţei, Apetrei, Stănescu, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

PROGRESUL SPARTAC Bucureşti: Răduţă, Geană, Stoian, Parfeon, Frângu, Boangiu, Lixandru, Tudoarche, Stanciu, Nechita, Apostol. Au mai jucat: Donca, Militaru, Grigore, Stângă. Antrenor: Dănilă Parfeon.

 

 

Related posts