Sport 

HANDBAL FEMININ, GHEORGHE COVACIU: „Sunt îngrijorat de numărul mare de accidentări la genunchi!”

PREOCUPARE. Antrenorul HCM Slobozia vede în suprafaţa dură a sălii „Andreea Nica” principala cauză a deselor accidentări grave ale handbalistelor, un blestem pentru echipă în ultimii ani.

Primul tur s-a încheiat cu plusuri şi minusuri. Dacă rezultatele „cântă” în favoarea echipei, pe teren au fost destul momente în care formaţia nu a răspuns aşa cum a cerut „dirijorul” de pe bancă. Repetiţiile meciurilor viitoare din campionat se vor a fi pregătirea perfectă pentru „concertele de gală” de la turneele la care trofeul cel mare este promovarea.

Domnule Covaciu, am parcurs un sfert din campionat. Care ar fi concluzia?

Aş putea spune că au fost şi lucruri bune, dar şi lucruri rele. Am cunoscut echipele, am avut jocuri reuşite şi mai puţin reuşite, cu urcări şi căderi. Sper ca în primur retur lucrurile să stea altfel, acum cunoaştem echipele, am jucat deja cu fiecare dintre ele, le ştim potenţialul şi punctele tari ori vulnerabile şi trebuie ca fetele să urce un pic nivelul de handbal.

„De un an şi două luni sunt la echipă şi atâtea accidentări la genunchi nu am avut niciodată. Ceva se întâmplă cu suprafaţa de joc care este foarte dură, altă explicaţie nu am. Antrenamentele nu sunt mai dure, chiar încerc să le protejez.” (GHEORGHE COVACIU, antrenor HCM Slobozia)

Au fost multe căderi în timpul celor cinci meciuri şi aţi tot încercat să le readuceţi în joc. De ce apar acestea?

Este foarte greu să ţin 12 jucătoare la acelaşi nivel, jucătoarele titulare. În momentul în care fac două-trei schimbări iar sistemul se schimbă până se acomodează una cu cealaltă trec câteva minute şi apare o cădere. Este inexplicabil să munceşti şi să te duci la zece – unsprezece goluri şi în cinci minute să ajungi la patru – cinci. Eu sper ca fetele care vin din spate să fie mai conştiente pentru că trebuie să munceşti ca fi titulară.

Contează mult şi valoarea adversarului?

Totul pleacă de la mental. Este o diferenţă de valoare între HCM Slobozia şi celelalte echipe şi nu te poţi concentra sută la sută 60 de minute. Jocul curge în favoarea noastră, diferenţa este mare pe tabelă şi atunci echipa nu se mai concentrează. De obicei echipele mai slabe joacă bine cu echipele bune, şi noi dacă ne-am duce în Liga Florilor am juca foarte bine cu formaţii mai bune decât noi. Aici este o problemă care în timp eu cred că se poate rezolva.

Din nefericire nu scăpăm nici acest sezon de accidentări. Cum vă descurcaţi?

Aici este o nebuloasă pentru mine. De un an şi două luni sunt la echipă şi atâtea accidentări la genunchi nu am avut niciodată. Filip, cu meniscul, Codrea la fel, Irina Marchidanu este la a doua operaţie care s-a petrecut aici, Mouna are genunchiul umflat, ceva se întâmplă cu suprafaţa de joc care este foarte dură, altă explicaţie nu am. Antrenamentele nu sunt mai dure, chiar încerc să le protejez pentru că vreau să am tot lotul valid, altfel nu mă pot gândi să contruiesc o echipă de nivelul Ligii Florilor.

Ne uităm şi la celelalte serii, cum anticipaţi turneele pentru promovare?

Până ajungem acolo mai avem jocuri multe în campionat şi sper să rămân cu toate jucătoarele întregi. Vom merge la turneul semifinal şi acolo vom vedea ce se va întâmpla, va depinde foarte multe forma pe care o ai la momentul respectiv plus sănătatea fetelor.

 

 

 

Related posts