Sport 

CONSTANTIN TOMA, UNIREA SLOBOZIA: „Trebuie să rămânem modeşti dacă vrem să ne bucurăm la final!”

INTERVIU. „Ţâcă” a înscris golul victoriei de la CS Făurei, se bucură pentru că Unirea Slobozia a rămas pe primul loc dar îndeamnă la modestie şi multă muncă dacă vrem să ne bucurăm la finalul campionatului.

Constantin Toma se simte excelent, poate duce fără probleme un meci de la un capăt la altul şi asta s-a văzut în partida epuizantă din punct de vedere fizic cu CS Făurei. Una tranşată de golul marcat chiar de el cu şapte minute înainte de final, un şut cu boltă care l-a păcălit pe portar şi care a adus trei puncte în contul Unirii Slobozia.

„Ţâcă”, spune-mi cum te simţi după ce ai spart gheaţa şi ai marcat primul gol din acest campionat?

Sunt foarte bucuros că am marcat într-un meci greu, golul victoriei venit pe finalul unui meci dificil. Greu şi la nivelul adversarului dar şi ca teren de joc. Noi nu suntem obişnuiţi să jucăm pe un asemenea teren şi asta ne-a incomodat şi ne-a stricat toate planurile făcute la antrenamentele de pregătire a meciului de la Făurei. Adversarul îşi cunoaşte terenul şi a ştiut cum şi ce se poate juca în aceste condiţii.

La gazde pe teren a fost doar Bănel Nicoliţă şi cam atât…

Da, un fotbalist adevărat, sufletul echipei, se cunoaşte că a jucat la cel mai înalt nivel în fotbalul profesionist, să nu uităm că are meciuri în Liga Campionilor. Trage echipa după el, alerga pe finalul meciului la fel ca în primul minut, era peste tot în apărare, când pe-o parte, când pe alta, fără el CS Făurei ar fi fost uşor de depăşit.

„Este important că suntem pe primul loc dar trebuie să rămânem modeşti, cum am fost tot acest campionat. Nu ne gândim decât la meciul următor şi ne uităm mai puţin la ce fac ceilalţi. Nu mai vrem să vorbim de promovare ca anii trecuţi şi să fim dezamăgiţi la final.” (CONSTANTIN TOMA, Unirea Slobozia)

Sunt trei echipe ce se luptă pentru un singur loc. Cum se va tranşa această confruntare?

Este important că suntem pe primul loc şi vrem să stăm cât mai mult în fruntea clasamentului. Noi trebuie să rămânem modeşti, cum am fost tot acest campionat, fiecare meci trebuie luat pe rând, nu ne gândim decât la meciul următor şi ne uităm mai puţin la ce fac ceilalţi. Nu mai vrem să vorbim de promovare ca anii trecuţi şi să fim dezamăgiţi, important este să câştigăm cele trei puncte cu primul adversar pe care-l întâlnim şi la final, când se va trage linie, vom vedea ce va fi. CS Afumaţi are o echipă bună, la fel şi Rapid Bucureşti. Plus noi, bineînţeles! Meciurile directe vor fi decisive.

Ai mai jucat împotriva Rapidului, au fost patru meciuri, două câştigate de Unirea şi două încheiate la egalitate. Repetăm isprava?

Am mai jucat cu Rapid, i-am bătut pe unde i-am prins, nu am pierdut niciun joc în faţa lor. Şi în acest campionat vrem să rămânem invincibili în faţa lor. Avem avantajul să jucăm în tur acasă şi cu CS Afumaţi şi cu Rapid Bucureşti şi dacă îi încurcăm ne vom face returul mai uşor.

 

 

 

Related posts