Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia a fost umilită de HC Zalău la ultimul meci din Liga Naţională

ÎNFRÂNGERE. Echipa lui Gheorghe Tadici nu a avut vreo emoţie în meciul disputat la Slobozia în faţa unor handbaliste care fie sunt cu gândul la alte echipe, fie au jucat individualist încercând să-i înduplece pe şefii clubului să le păstreze în lot chiar dacă echipa a retrogradat.

Ratarea salvării de la retrogradare a lăsat urme adânci în tribuna sălii „Andreea Nica”, acolo unde cu indulgenţă am putut număra 70 de spectatori la ultimul meci oficial din Liga naţională al echipei HCM Slobozia. Trimisă matematic în Divizia A de înfrângerile cu CSM Slatina şi Universitatea Cluj, formaţia pregătită de Gheorghe Covaciu (cel care rămâne antrenor şi sezonul viitor) nu-şi dorea de la meciul cu trupa lui Gheorghe Tadici decât un rămas bun frumos de la prima ligă de handbal feminin. Nu i-a ieşit pentru că HC Zalău avea nevoie de victorie pentru a-şi asigura prezenţa în Cupele Europene şi avea s-o obţină la o diferenţă de 12 goluri.

HC Zalău a deplasat la Slobozia 14 handbaliste şi a început în poartă cu Paula Vişan iar aceasta a închis perfect culoarele de şut în faţa Andreei Enescu şi Ralucăi Dăscălete, prilej pentru atac să înscrie de tot atâtea ori şi să pună ordine pe teren încă din primele trei minute. Gazdele se ţin însă scai, Andreea Enescu are trei execuţii din poziţie centrală şi în minutul 11 HCM Slobozia beneficiază de o lovitură de la 7 metri, moment în care Tadici ia foc pe margine şi-şi începe reprezentanţia care se lasă cu un cartonaş galben. O trimite în poartă pe tânăra Kelemen şi aceasta parează iar gazdele ratează şansa de a egala. Biciuite verbal de pe margine de colericul lor antrenor, fetele din Zalău joacă în viteză şi marchează rapid după maxim trei – patru pase pe semicercul advers, în vreme ce Chernova şi Burlachenko trag în forţă dar se lovesc de inspiraţia portăriţei iar la pauză lucrurile sunt clare, 19 – 13 pentru HC Zalău.

Cu o floare nu se face primăvară

Imediat după pauză antrenorul gazdelor schimbă extremele şi în locul tandemului Mădălina Toma – Mădălina Predoi apar Elena Mitrache şi Cătălina Sava iar în poartă intră Mădălina Ion. Tadici nu-şi schimbă atitudinea şi strigă în continuu la jucătoarele sale, chemându-le la margine pe „răzvrătitele” care au îndrăzneala să nu facă exact ce le cere. HCM Slobozia are şapte minute fără gol marcat şi la scorul de 23 la 13 antrenorul Gheorghe Covaciu se aşează resemnat pe bancă.

Ana Maria Drăguţ lansează câteva torpile la încheietura barelor, imposibil de apărat, iar de partea cealaltă doar Yaroslava Burlachenko (handbalistă ce va pleca la Minaur Baia Mare), autoare a 9 goluri în meci, ţine piept cu aruncări precise şi goluri frumoase şi aplaudate de mâna de spectatori.

Finalul aparţine oaspetelor, HCM Slobozia marchează ultimul gol în minutul 53, reduce la opt handicapul de pe tabelă dar ineficienţa pe faza ofensivă este amendată de acţiunile cursive ale pivotului Abed Kader, autoarea ultimelor două goluri şi HC Zalău îşi asigură locul 5 cu cea mai clară victorie din istoria confruntărilor directe cu formaţia din Bărăgan, 34 la 22. (Pentru galerie foto de la meci DĂ CLICK AICI!)

HCM Slobozia: Inculeţ, Ion, Oancea, Chernova (3), Mitrache (1), Marchidanu, Enescu (5), Predoi (1), Burlachenko (9), Nicolae, Sava, Dăscălete (3), Toma. Antrenor Gheorghe Covaciu.

HC Zalău: Vişan, Kelemen, Nichitean, Tamaş, Nica (3), Trif (3), Panici (4), Irimia (3), Abed (4), Lazea (1), Rob (3), Drăguţ (7), Constantinescu (6), Stîngă. Antrenor: Gheorghe Tadici.

 

 

Related posts