Sport 

FINAL DE CAMPIONAT ÎN LIGA 3: Punctele pierdute uşor ne-au costat promovarea în liga 2

BILANŢ. Cu două etape rămase de disputat Unirea Slobozia nu poate să coboare sub locul 4 în clasament iar Enache Costea încheie ca principal un an competiţional mai bun decât cel precedent în care a fost secundul lui Ion Ionescu.

Unirea Slobozia a pornit la drum cu ideea unei posibile promovări dar acest obiectiv nu a fost unul asumat sută la sută, pricipalul obiectiv fiind alcătuirea unei echipe puternice pentru sezonul 2018 – 2019, atunci când se ţinteşte cu adevărat promovarea în liga secundă. Chiar şi aşa, în contextul unei serii echilibrate în care patru – cinci formaţii au fost apropiate ca valoare, echipa lui Enache Costea are şanse mari să încheie campionatul pe locul 3 dacă în ultimele două meciuri face acelaşi număr de puncte ca urmăritoarea Axiopolis Cernavodă.

Regrete pentru punctele irosite

La o analiză a rezultatelor de până acum se poate spune că Unirea Slobozia a fost fruntaşă cu echipele codaşe şi codaşă cu echipele fruntaşe. În meciurile directe cu echipele de pe primele cinci poziţii ale clasamentului, opt la număr, a obţinut doar cinci puncte din totalul celor 24 puse în joc. Un bilanţ trist având în vedere că între noi şi echipele de pe locurile 1 – 2 sunt doar zece puncte, handicap ce putea fi evitat dacă Unirea reuşea să câştige la Metalul Buzău (gol egalizator luat în minutul 96!), la Cernavodă (avantaj de două goluri la pauză dar înfrângere la final!) ori pe teren propriu cu Progresul Spartac (două goluri pe tabelă în minutul 4 dar egal la final!) şi victorie în deplasare cu FC Voluntari II (gol egalizator primit de la 11 metri în ultimul minut de joc).

Chiar dacă se spune că un campionat se câştigă cu echipele mici (aici Unirea Slobozia are o linie de clasament aproape perfectă (o singură remiză şi restul victorii cu echipele de la locul 6 în jos), meciurile tari cu echipele cu pretenţii au stricat un sezon ce putea aduce revenirea în eşalonul doi. „Nu am reuşit să adunăm puncte cu echipele din faţă, cred că lipsa de concentrare, poate am fost luaţi şi foarte serios de adversari având în vedere că am fost considerată una dintre echipele puternice din serie, poate noi am crezut că suntem învingători dinainte. Atât Progresul cât şi Farul au jucători ce au jucat la nivelul ligilor 1 şi 2, fotbalişti cu experienţă care au făcut diferenţa în meciurile directe din returul campionatului.”, explică situaţia Ilie Lemnaru, managerul echipei.

Campionat mai bun decât precedentul

Comparativ cu ce s-a întâmplat anul trecut, atunci când pe banca tehnică au fost ca principal Ion Ionescu şi ca secund Enache Costea, sezonul competiţional 2017 – 2018 este mai bun. Cu doar două meciuri rămase de jucat, uşor de câştigat având în vedere că întâlnim adversare din partea inferioară a clasamentului, Unirea poate bifa la final cu Enache Costea la primul său sezon ca principal 18 victorii, 3 rezultate de egalitate şi 5 înfrângeri, un total de 57 puncte şi un handicap de maxim 10 puncte faţă de lider. Cu 15 puncte mai multe faţă de bilanţul campionatului precedent, atunci când Unirea Slobozia termina pe locul 5 cu 41 puncte strânse după 12 victorii, 5 egaluri şi 9 înfrângeri, la o distanţă de 21 de puncte de echipa ce a promovat, în condiţiile în care a obţinut şi două victorii la masa verde, 3 – 0 în deplasarea de la Popeşti – Leordeni şi 3 – 0 cu Arsenal Malu după ce aceştia s-au retras din campionat în retur.

 

 

Related posts