Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia se impune la limită în bătălia crâncenă cu Danubius Galaţi

TENSIUNE. Lupta pentru evitarea retrogradării a produs la Slobozia o confruntare-şoc între HCM Slobozia şi Danubius Galaţi. Deşi au condus în fiecare repriză la trei – patru goluri, oaspetele au terminat benzina pe final şi cu doar patru goluri înscrise în 27 de minute au pierdut la limită, scor 22 la 21.

HCM Slobozia şi Danubius Galaţi au început meciul din sala „Andreea Nica” arătând ca două echipe ajunse cu cuţitul la os şi care nu-şi permit în retur paşi greşiţi dacă vor să scape de emoţiile retrogradării. Cu presiunea succesului din tur de pe terenul gălăţencelor, gazdele au început mai slab şi prima aruncare de la 7 metri este irosită cu şut în bară de Dăscălete. Ratează apoi şi Ivan în timp ce pe contră Danubius loveşte nemilos indiferent din ce zonă se trage la poartă şi scorul începe să arate rău pentru HCM Slobozia, 0 – 2 în minutul 6.

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, aflată şi în acest sezon sub blestemul accidentărilor grave echipa din Slobozia mai primeşte o lovitură: Ivan se înalţă, aruncă la poartă, este împinsă de Marcu, se dezechilibrează şi aterizează prost, urlând de durere şi ţinându-se de piciorul stâng. Medicii intervin de urgenţă şi handbalista ia drumul spitalului cu suspiciunea de ruptură de ligamente! HCM Slobozia se clatină şi toată strategia pregătită înaintea meciului devine inutilă în lipsa uneia dintre jucătoarele de bază. Danubius profită de reorganizarea din mers şi se duce la trei goluri în minutul 12, 6 – 3, avantaj de trei goluri pe care fetele lui Valeriu Costea ştiu să-l conserve perfect vreme de şapte minute.

Şi cum în viaţă nu aduce anul ce aduce ceasul, este nevoie de o intervenţie perfectă a portăriţei Inculeţ şi de două contraatacuri eficiente finalizate cu goluri de Ioana Georgescu şi Raluca Dăscălete pentru ca toată agoniseala oaspetelor să se destrame în mai puţin de o sută de secunde, egalitate la 10 în minutul 22. HCM Slobozia se încarcă instant cu optimism şi începe să lege mai bine pasele pe semicercul advers în timp ce Danubius loveşte în urma unor atacuri-blitz, cu şuturi înşelătoare marca Iulia Artean, fostă jucătoare a Sloboziei, iar repriza se încheie în avantaj minim pentru Danubius după ce oficialii anulează golul Ioanei Georgescu pe motiv că mingea a plecat din mâna ei cu o secundă după expirarea celor 30 de minute.

Trei minute de coşmar pentru gazde, apoi final în genunchi pentru oaspete

Partea secundă începe cum nu se poate mai prost pentru HCM Slobozia, trei goluri primite în mai puţin de trei minute, Livrinikj, Taivan şi Safta răsucind cuţitul în rana gazdelor care văd astfel cum tot ce acumulaseră în prima repriză a fost spulberat de atacurile respinse prin intervenţii senzaţionale semnate de Elena Şerban. Danubius se duce la patru goluri în faţă şi părea să aibă meciul într-un control total. Nu este de acord Mădălina Ion, portăriţa HCM Slobozia întinde inspirat palmele în două rânduri şi Slobozia începe să recupereze terenul pierdut.

Meciul devine din ce în ce mai aspru, cei doi arbitri sunt obligaţi să elimine handbaliste din ambele tabere şi să sancţioneze cu aruncări de la 7 metri. Acolo unde Andreea Enescu, de departe la cel mai bun joc stagiar, are inspiraţie şi fructifică iar gazdele izbutesc în minutul 42 să egaleze pentru ca peste doar un minut să obţină ceea ce şi-au dorit încă din primul minut, să conducă pe tabelă. Ioana Georgescu (foto) avea să inventeze apoi două pătrunderi viguroase, Andreea Pătuleanu prinde un „trasor” de la 9 metri sub transversală şi precipitarea se mută de la HCM Slobozia la Danubius Galaţi.

Obligate să-şi adapteze jocul la a recupera două goluri pe tabelă (22 – 20 cu şase minute înainte de final), gălăţencele o pierd pe jucătoarea lor numărul 1 din apărare, puternica Tamara Bokric primind a treia eliminare, sinonimă cu un cartonaş roşu, iar atacurile de final sunt previzibile şi împinse de apărarea gazdelor până la limita jocului pasiv, atunci când şuturile disperate ale Dacianei Balaban sunt respinse fie de blocaj, fie se duc aiurea.

Cu un minut înainte de final Andreea Taivan dă speranţă cu un gol care duce scorul la 22 – 21, gazdele se grăbesc şi irosesc atacul iar ultimul asalt se duce până la fluierul de final, când Danubius primeşte o aruncare de la 9 metri şi şansa unui egal nesperat. Cu toată echipa adversă în faţă, Elena Livrinikj trage în blocaj iar punctele se duc în contul HCM Slobozia, echipă ce reuşeşte astfel să o invingă de două ori pe Danubius Galaţi. (Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

HCM Slobozia: Ion, Inculeţ, Marchidanu, Georgescu (7), Pătuleanu (3), Enescu (8), Predoi, Ivan, Burlachenko (1), Dăscălete (1), Toma (2). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

DANUBIUS Galaţi: Şerban, Caragea, Anghel, Marcu, Balaban (3), Safta (4), Sheiko (3), Mihart (2), Taivan (5), Artean (2), Livrinikj (2), Bokric. Antrenor: Valeriu Costea.

Related posts