Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA NAŢIONALĂ: Alina Ilie, handbalistă de lotul naţional al României, a semnat prelugirea contractului cu HCM Slobozia

VESTE BUNĂ. Conducerea HCM Slobozia a ajuns la un acord cu Alina Ilie şi handbalista a semnat cu echipa din Bărăgan pentru a juca până la sfârşitul sezonului competiţional 2018 – 2019. Alături de ea va evolua rusoaica Yulia Chernova, handbalistă legitimată sâmbătă.

Convocată la naţionala României la sfârşitul anului trecut şi una dintre ghininistele ce nu au putut merge la Campionatul Mondial din cauza unei accidentări suferită la meciul de campionat cu SCM Craiova, Alina Ilie se află acum într-un program intens de recuperare menit a grăbi revenirea în lotul formaţiei HCM Slobozia, echipă ce suferă la capitolul ofensiv în lipsa valorosului inter.

În urma discuţiilor purtate cu cei din conducerea clubului, Alina Ilie a fost de acord să joace în continuare pentru Slobozia deşi avea oferte şi de la alte cluburi din Liga Naţională. „Alina Ilie, jucătoare legitimată la HCM Slobozia şi care face parte din lotul Naţional al României de handbal senioare şi-a dat acordul şi a semnat un nou contract prin care va evolua la echipa noastră şi în anul competiţional 2018 – 2019. Mulţumim, Alina, că ai acceptat să rămâi la echipa noastră şi îţi urăm să ai parte de cât mai multe succese în tricoul galben-albastru!”, s-a comunicat pe pagina de facebook a clubului HCM Slobozia, alături de o fotografie în care Alina semnează noul contract.

Încă o jucătoare din străinătate în lotul formaţiei din Slobozia

Yulia Chernova este de sâmbătă jucătoare a HCM Slobozia, ea devenind a doua jucătoare din lot din afara României alături de ucraineanca Yaroslava Burlachenko. Sportiva a semnat un contract valabil până la sfârşitul campionatului viitor, cu posibilitate de prelungire. De naţionalitate rusă, handbalista de 26 ani poate juca atât pe postul de inter-stânga cât şi coordonator de joc, ultimul club la care a evoluat fiind Iuventa Michalovce din Slovacia. Yulia a mai jucat la HC Lada Togliatti (Rusia), Bntu-Belaz Minsk (Belarus), câştigând campionatul şi cupa în ediţia 2013 – 2014, şi din nou HC Lada Togliatti în sezonul 2014 – 2015 (vice-campioană şi finalistă în Cupa Rusiei). În ce două sezoane în care a jucat la Iuventa Michalovce, Yulia Chernova a fost dublă-campioană a campionatului Slovaciei şi Ligii Cehe şi dublă-câştigătoare a Cupei Slovaciei, iar în competiţiile europene în care a evoluat a înscris 32 goluri.

 

 

 

 

Related posts