Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA NAŢIONALĂ: HCM Slobozia pierde la Roman după un final de coşmar, niciun gol marcat şi patru primite în ultimele şase minute

ÎNFRÂNGERE. HCM Slobozia nu a adus vreun punct din deplasarea cu CSM Roman, formaţia pregătită de Dumitru Muşi, fostul tehnician al oaspetelor, impunându-se pe finalul partidei cu 23 – 18, diferenţă prea mare de scor faţă de aspectul echilibrat al confruntării.

HCM Slobozia încerca să găsească la Roman rezultatul pozitiv care să urce echipa pe locul 10 în clasament într-o confruntare cu o echipă scăpată de grijile retrogradării dar aflată prea departe de a spera la un loc de cupele europene. Cu adversar direct Dumitru Muşi, antrenorul demis de HCM Slobozia în turul campionatului, handbalistele de la Slobozia au început curajos cu trei atacuri transformate în tot atâtea goluri de incisiva tunisiană Mouna Jlezi (foto), un pivot greu de ţinut pe semicerc.

CSM Roman este surprinsă de jocul pe poziţie centrală şi reuşeşte să nu piardă contactul pe tabelă chiar dacă ratează prima aruncare de la 7 metri, parată inspirat de Mădălina Ion. Gazdele revin în avantaj minim după două contraatacuri-şcoală venite ca urmare a două şuturi slabe expediate de Andreea Enescu însă până la mijlocul reprizei formaţia mai bună se dovedeşte HCM Slobozia, trei goluri la rând marcate fără gol primit, suficient pentru un 6 – 4 în minutul 17.

Biciuite verbal de Dumitru Muşi, handbalistele de la Roman apasă pedala de acceleraţie şi bifează două faze spectaculoase cu tot atâtea goluri. Mai întâi mingea circulă perfect pe traseul De Souza – Stoleru, pasă pe la spate la Popa şi şut imparabil, pentru ca peste doar o jumătate de minut agresiva Boljevic să recupereze pe semicerc şi să arunce în diagonală până la Popa care reuşeşte un şut la colţul porţii iar toată agoniseala oaspetelor se risipeşte.

Gheorghe Covaciu este nemulţumit, îşi cheamă fetele la margine, o trimite apoi pe teren pe rusoaica Yulia Chernova însă aceasta după ce scoate o aruncare de la 7 metri se face de râs pe două faze de atac cu mingi trimise direct la adversar iar CSM Roman nu refuză cadourile şi încheie repriza în avantaj minim, 10 la 9.

O aruncare de la 7 metri ratată a înclinat decisiv balanţa

Echilibrul este cuvântul de ordine şi în repriza secundă, una începută cu ghinion de HCM Slobozia, Burlachenko pătrunde singură pe semicer dar ia la ţintă bara laterală şi Iovănescu taxează pe contraatac. Jocul capătă asprime pe ambele semicercuri, Muşi pune permanent două apărătoare pe Mouna Jlezi, principalul pericol în prima parte, şi spaţiile de pătrundere se închid iar atacurile oaspetelor devin previzibile şi de cele mai multe ori se termină cu şuturi slabe şi uşor de scos de Tymoshenkova.

Toate planurile tactice al lui Gheorghe Covaciu se dau apoi peste cap de accidentarea Ioanei Georgescu, lovită la 9 metri de Teja şi antrenorul oaspetelor este obligat să improvizeze din mers pentru a suplini lipsa unei jucătoare care intrase foarte bine în repriza secundă, cu două goluri marcate din tot atâtea aruncări în primele două minute. HCM Slobozia are apoi şi dezavantaj numeric după o eliminare foarte uşoară a Mounei Jlezi după un fault banal la 9 metri şi CSM Roman se duce din nou la două goluri pe tabelă. Nu pentru mult timp căci în doar 15 secunde gazdele încasează două goluri, unul de la mijlocul terenului atunci când poarta este goală, şi cu un sfert de ceas înainte de final echilibrul este perfect, 15 – 15.

Popa, de două ori din extremă, şi De Souza inventează şuturi imposibil de ratat, HCM Slobozia reacţionează cu reuşitele Ralucăi Dăscălete (trasor de la distanţă sub bara transversală) şi Mounei Jlezi şi se ajunge la 19 – 18 în minutul 54, atunci când avea să se consume momentul psihologic ce înclina definitiv balanţa în favoarea gazdelor: Enescu este faultată în careu, medicii intră pentru a-i acorda îngrijiri medicale şi nu poate arunca de la 7 metri iar responsabilitatea cade pe umerii Mădălinei Toma care cedează presiunii şi ratează şansa de a aduce din nou egalitatea pe tabelă cu o aruncare direct în fosta portăriţă a Sloboziei, Diana Petrescu!

Scăpată cu bine CSM Roman zburdă în ultimele minute, se apără agresiv şi recuperează uşor mingi ce declanşează contraatacuri cu gol şi gazdele reuşesc să înscrie de patru ori din patru aruncări fără a mai primi vreun gol, câştigând în final cu 23 la 18, o diferenţă mincinoasă faţă de aspectul general al meciului. Rămasă pe locul 11, la doar un punct distanţă de primul loc retrogradabil direct, HCM Slobozia are miercuri pe teren propriu cu Măgura Cisnădie o misiune teribil de grea în faţa unei echipe care a impresionat în această ediţie de campionat. (CLIK AICI pentru galerie foto de la meci!)

CSM ROMAN: Tymoshenkova, Petrescu, Polocoşer, Vartic (1), Cilici, Popa (6), Teja, Stoleru (3), Boljevic (2), Iovănescu (2), Simion (3), De Souza (6). Antrenor: Dumitru Muşi.

HCM SLOBOZIA: Inculeţ, Ion, Chernova, Mitrache, Marchidanu, Georgescu (2), Pătuleanu, Enescu (6), Predoi, Jlezi (6), Burlachenko (1), Dăscălete (3), Toma. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

 

Related posts