Eveniment 

ANUNŢ DE LA INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN: „Activitatea în unităţile şcolare din Ialomiţa se va desfăşura normal în ziua de luni!”

ŞCOLI DESCHISE. Luminiţa Barcari, inspector şcolar general al ISJ Ialomiţa, a anunţat că toate unităţile şcolare de pe teritoriul judeţului sunt deschise luni, 26 februarie, şi că elevii sunt aşteptaţi să vină la ore! Funcţie de condiţiile meteorologice pot fi luate decizii de suspendare a cursurilor doar punctual.

Se învaţă sau nu se învaţă? Aceasta este întrebarea ce stă pe buzele elevilor din judeţul Ialomiţa şi care a umplut reţelele de socializare şi, mai ales, grupurile de clasă mai ales după ce în capitală şi în judeţele Constanţa şi Dolj s-a anunţat că luni, 26 februarie, şcolile rămân închise iar elevii au parte de un week-end prelungit. Pentru a pune capăt incertitudinii, Luminiţa Barcari, inspector general şcolar, a anunţat că toate unităţile şcolare sunt gata să-şi primească luni elevii în clase, o decizie luată după o serie de discuţii cu directorii unităţilor de învăţământ.

„Mâine, 26 februarie 2018, în unităţile de învăţământ ale judeţului Ialomiţa activitatea se va desfăşura normal. În urma consultării tuturor directorilor și asigurărilor pe care le-am primit din partea acestora în legătură cu asigurarea agentului termic, funcționalitatea centralelor termice și a transportului elevilor în condiții de siguranță, nu am considerat necesară suspendarea cursurilor în următoarele zile. Vom ţine legătura în permanență cu școlile și orice situație specială va conduce la măsuri punctuale dar care nu vor bulversa întregul proces instructiv-educativ.”, a transmis pe facebook şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

 Utilaje de deszăpezire trimise în Ialomiţa din alte judeţe 

În urma atenţionărilor meteorologice primite, pentru gestionarea optimă a situaţiilor din teren, la nivel naţional au fost pregătite mai multe grupări operative care să fie dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violenţă. Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura dislocării în judeţul Ialomiţa a unui echipaj cu şenilată (de la ISU Suceava pentru Detaşamentul de intervenţie Urziceni), o autofreză multifuncţională de zăpadă (de la ISU Bacău la Detaşamentul de intervenţie Urziceni) şi o autospecială de transport personal şi victime multiple (de la ISU Mureş la Detaşamentul de intervenţie Urziceni).

Gigi Petre, prefectul judeţului Ialomiţa, a anunţat că prin operatorul economic cu care are încheiat contractul de deszăpezire Consiliul Judeţean Ialomiţa va activa şi operaţiona punctele de sprijin iar intervenţiile vor fi asigurate permanent pentru menţinerea drumurilor în stare de practibilitate iar Secţiile de drumuri naţionale vor asigura intervenţia permanent pe drumurile din zona de responsabilitate.

 

Related posts