Sport 

HANDBAL FEMININ, MĂDĂLINA TOMA: „Ne aşteaptă un meci dificil cu Piatra Neamţ!”

INTERVIU. Mădălina Toma anticipează un meci încrâncenat între HCM Slobozia şi HCF Piatra Neamţ, o formaţie ce a pus probleme şi în meciul tur. Chiar dacă simte dureri la genunchi, handbalista strânge din dinţi şi nu se gândeşte decât la promovarea în Liga Naţională.

Mădălina Toma rămâne aceeaşi inimoasă pe teren indiferent de liga în care joacă HCM Slobozia. Cu gândul la meciurile tari cu CSM Bucureşti şi compania, handbalista ştie că pentru un loc în Liga Naţională mai este mult de muncă. Dacă adversarele din Divizia A nu o sperie, durerile de cap apar atunci când se gândeşte la accidentările ce au decimat deja lotul după doar şase etape.

Mădălina, în primul rând te întreb cum eşti din punct de vedere fizic?
Am problema mai veche cu genunchiul de la meciul cu CSM Bistriţa atunci când m-am accidentat. Dacă stau şi fac comparaţie între meciurile din deplasare şi cele de pe teren propriu durerile au legătură şi cu suprafaţa de joc, când jucăm pe parchet mă simt bine însă acasă la meciuri şi antrenamente apar dureri la genunchi. Am făcut un RMN, am un menisc de gradul II ce nu trebuie operat, am făcut injecţii şi mă bucur că nu se mai umflă.

Cum s-a văzut primul tur în Divizia A prin ochii unui handbaliste obişnuită cu meciurile tari din Liga Florilor?
Nu a fost nici greu, dar nici uşor, având în vedere că nu cunoşteam echipele. Cele mai grele meciuri au fost cu HCF Piatra Neamţ în deplasare şi cu Neptun Constanţa pe teren propriu, echipele care aspiră la locurile ce asigură prezenţa la turneul semifinal. Ne aşteaptă duminică un meci dificil având în vedere că suntem din ce în ce mai puţine fete valide şi cele care vom intra pe teren trebuie să suplinim absenţele. Dacă ne uităm şi în clasament eu spun că suntem în grafic şi în mod normal nu putem rata primul loc la finalul campionatului.

Eşti mulţumită şi de jocul Mădălinei Toma?
Oarecum da, dar simt că mai trebuie lucrat. Am reuşit să înscriu mai mult pe contraatac, atunci când merg poarta şi apărarea se văd şi rezultatele din atac, goluri din faze poziţionale lucrate ori reuşite pe contraatac.

Ce se întâmplă cu momentele în care primim goluri prea uşor?
Nu ne concentrăm aşa cum trebuie când ne uităm pe tabelă şi vedem că avem zece – unsprezece goluri în plus. Intervine relaxarea, încercăm să facem şi puţin spectacol pentru cei din tribună şi atunci ratăm din situaţii în care nu ar trebui. Avem multe situaţii de unu la unu cu portarul în care nu înscriem, atunci nici domn profesor nu poate să ne mai facă nimic, este sută la sută decizia noastră, când eşti în faţă doar cu portarul trebuie s-o bagi în poartă, nu ai nicio scuză dacă nu o faci.

La un prim moment de bilanţ, din celelalte serii cine ne sperie?
Dacă vrem să promovăm în Liga Naţională nu trebuie să ne sperie nicio echipă. Seria cea mai grea mi se pare cea în care joacă Rapid şi Ştiinţa, două echipe apropiate ca valoare. Oricum nu se compară niciun meci unul cu altul, suntem cinci echipe care ne luptăm pentru patru locuri la turneul semifinal.

Cât crezi că va conta în ecuaţia promovării numărul mare de accidentări de la echipa noastră?
Ne îngrijorează că aproape după fiecare săptămână se mai accidentează câte o jucătoare. Încă avem timp să ne recuperăm până la sfârşitul lunii aprilie dar dacă lotul nu este complet nu poţi forma o echipă să-i zicem standard pe care antrenorul să se poată baza. Se simte lipsa Irinei Marchidanu în apărare şi a Marianei Filip în atac şi abia aşteptăm ca din ianuarie ele să revină pe teren. Câte suntem apte medical trebuie să muncim şi s-o scoatem la capăt iar la final să ne bucurăm de promovare!

 

 

 

Related posts