Eveniment Favorite 

RĂZBOI ADMINISTRATIV: Consilierii PSD blochează asfaltarea unei străzi din oraşul Fierbinţi Târg

BOICOT. Şapte consilieri locali PSD au absentat astăzi de la şedinţa Consiliului Local în care trebuia să se aprobe demararea lucrărilor de asfaltare a străzii Malului. Foc şi pară, primarul Dobre Pîrvu a anunţat că dacă gestul se repetă va demara procedura de dizolvare a Consiliului Local.

Şedinţa programată de la ora 14.00 a avut parte de prezenţa a doar cinci dintre cei treisprezece consilierii locali. În afara viceprimarului Alin Câmpean, ceilalţi şapte consilieri PSD nu au răspuns invitaţiei de a participa la reuniunea forului de decizie local. Pus în postura delicată de a explica lipsa colegilor săi, viceprimarul Câmpean şi-a găsit cu greu cuvintele: „Dânşii nu au putut să ajungă, unii dintre ei nu au putut să ajungă şi unii au spus că dacă nu au ajuns ceilanţi dânşii n-o să vină.”

Interesant este că însuşi Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa şi coleg în PSD cu „puciştii”, le-a sugerat să nu blocheze investiţia pentru că orice întârziere duce la pierderea fondurilor alocate comunităţii dar consilierii PSD au ignorat mesajul.

Fără aprobare, adio asfaltare

Absenţa consilierilor PSD a făcut imposibilă aprobarea singurului proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei, asfaltarea străzii Malului din Fierbinţi Târg, pentru care era nevoie de aprobarea majorităţii consilierilor locali în funcţie, cel puţin şapte voturi. Cum PSD are 8 consilieri locali iar PNL doar 5, blocarea oricărei iniţiative a primarului liberal este floare la ureche, mai ales când parte dintre aleşi ascultă orbeşte de fostul primar social-democrat Iusein Iuksel.

După ce s-a făcut prezenţa şi s-a notat numele consilierilor absenţi, oameni care primesc 600 lei pe lună pentru că fac parte din Consiliul Local Fierbinţi Târg, primarul Dobre Pîrvu nu a avut de ales şi a declarat şedinţa închisă.

„Este un boicot al consilierilor PSD, de un an de când sunt primar m-au bălăcărit pe facebook, prin cârciumile şi frizeriile lor şi m-au acuzat că nu vreau să fac nimic. Acum, când am reuşit să strâng bani pentru asfaltarea străzii Malului sunt blocat.”, a răbufnit primarul Dobre Pîrvu. Neadoptarea hotărârii de Consiliu Local blochează investiţia, fără documentul emis de consilierii locali fiind imposibilă obţinerea avizelor pentru începerea lucrărilor. Dacă modernizarea drumului nu se va face până la sfârşitul anului, fondurile vor fi pierdute. (VEZI AICI CUM A DECURS ŞEDINŢA DE ASTĂZI A CONSILIULUI LOCAL FIERBINŢI TÂRG!)

„Încep să iasă la iveală toate şmecheriile care s-au făcut în ultimii ani. Plătim de doi ani datoriile făcute de fostul primar Iusein Iuksel şi mai plătim încă 13 ani de acum înainte. Să le fie ruşine acestor consilieri PSD aserviţi unui om cu nenumărate dosare penale, oameni care nu fac nimic în interesul alegătorilor care i-au votat.” (DOBRE PÎRVU, primar Fierbinţi Târg)

Fostul primar nu acceptă înfrângerea

Primarul oraşului Fierbinţi Târg a anunţat convocarea unei şedinţe de îndată pentru ziua de vineri şi dacă aleşii PSD nu se vor prezenţa va repeta convocarea pentru sâmbătă. „Dacă nu vin nici a treia oară înseamnă că nu-i interesează comunitatea şi nu le pasă de oamenii care i-au votat. Voi demara procedura de dizolvare a Consiliului Local, să vină alţi consilieri care vor să facă ceva pentru oraşul lor.”, a ameninţat primarul.

Dobre Pîrvu a adăugat că toţi consilierii PSD absenţi se aflau la ora şedinţei la domiciliul fostului primar Iusein Iuksel, tocmai pentru ca nu cumva vreunul dintre ei să încalce consemnul şi să se prezinte la dezbaterile Consiliului Local.

„Încep să iasă la iveală toate şmecheriile care s-au făcut în ultimii ani. Plătim de doi ani datoriile făcute de fostul primar Iusein Iuksel şi mai plătim încă 13 ani de acum înainte. Să le fie ruşine acestor consilieri PSD aserviţi unui om cu nenumărate dosare penale, oameni care nu fac nimic în interesul alegătorilor care i-au votat.”, a mai spus primarul PNL din Fierbinţi Târg.

El a fost ales în vara anului trecut să conducă Primăria Fierbinţi Târg după ce fostul primar PSD Iusein Iuksel a fost deposedat de mandatul câştigat la alegerile locale din 2012 de o condamnare penală rămasă definitivă. La alegerile parţiale au fost doar doi candidaţi, actualul primar PNL şi actualul viceprimar PSD iar diferenţa de voturi a fost infimă. După numărarea voturilor, Dobre Pîrvu a avur 1313 voturi valabile în timp ce contracandidatul său a strâns cu 6 voturi mai puţine!

Fost primar două mandate, IUSEIN IUKSEL A LĂSAT BUGETUL LOCAL SECAT DE UN CREDIT ÎMPOVĂRĂTOR, 1,2 milioane lei pe an în condiţiile în care bugetul propriu al localităţii este de doar 1,9 milioane lei. Tot el a dirijat cheltuirea haotică a fondurilor publice la lucrările de amenajare a Şcolii de Arte şi Meserii, costurile nejustificat de mari golind visteria locală şi alimentând conturile unor apropiaţi de-ai fostului primar al oraşului.

Iusein Iuksel este unul dintre apropiaţii lui Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, cel care a venit în ziua alegerilor locale parţiale special pentru a impulsiona votul pro-PSD. (vezi foto!)

 

Related posts