Favorite Social Viața la țară 

Ialomița, arsă de soare: De la cod galben la cod roșu prin cod portocaliu

Ialomița va evolua de la cod galben la cod roșu de caniculă într-un interval de doar 48 ore. Miercuri se ating 42 grade la umbră.

Județul Ialomița va fi afectat sever de cel de-al treilea val de căldură din luna iulie, conform previziunilor meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări meteorologice ce vizează zona de sud-est a României.

În următoarele trei zile temperaturile vor fi în creștere, cu un plus de 40 – 42 grade la umbră pentru miezul zilei de miercuri, 26 iulie.

Luni, cod galben pentru județul Ialomița

Luni, 24 iulie, valul de căldură se extinde în vestul, sudul și, parțial, în estul României. Va fi caniculă și se va înregistra disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 grade Celsius.

Marți, cod portocaliu pentru județul Ialomița

Marți, 25 iulie, un val persistent de căldură va lovi și zona de sud-est a României, unde se va înregistra din nou caniculă și disconfort termic ridicat, la valori mai mari față de ziua de luni.

Se vor înregistra temperaturi cuprinse, în general, între 37 și 39 grade Celsius, cu minime cuprinse între 19 și 24 grade. Indicele temperatură – umezeală va depăși pragul critic de 80 unități.

Miercuri, cod roșu pentru județul Ialomița

După codul portocaliu de marți urmează codul roșu de miercuri! Ziua de 26 iulie va aduce temperaturi extreme în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, zona de vest a județului Constanța și în București.

Temperaturile de la miezul zilei prognozate de ANM se vor situa între 40 și 42 grade, la umbră. Nu este exclus ca, în anumite zone, temperaturile să fie chiar mai mari!

Related posts