Eveniment Favorite 

Ialomița: Bani și bijuterii, confiscări impresionante într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane euro

Ialomița: Sume mari de bani au fost găsite de anchetatori în urma unor percheziții domiciliare în Bucureşti, Slobozia şi Amara.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au descoperit în urma a șase percheziții domiciliare efectuate miercuri în București, Slobozia și Amara bani și bijuterii în valoare totală de peste 155.000 euro.

Este vorba de 565.000 lei și bijuterii din aur și argint în valoare de aproximativ 210.000 lei. Anchetatorii au mai confiscat sisteme de calcul, telefoane mobile și înscrisuri necesare pentru a demonstra infracțiunile de natură economică săvârșite de persoanele la care au avut loc descinderile.

Polițiștii au instituit sechestre asiguratorii pe bunuri imobile, autoturisme, bijuterii și sume de bani în valoare de aproximativ 4 milioane lei, într-un dosar penal în care prejudiciul total estimat este de 49 milioane lei.

Infracțiuni de delapidare, înșelăciune, abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale

„Din datele şi probele  administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a rezultat presupunerea rezonabilă că, în decursul mai multor ani, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea unei asociaţii de ajutor reciproc un circuit fictiv de încasări şi plăţi, menit să inducă în eroare membrii acesteia că are suport economic să acorde dobânzi la fonduri sociale, mult peste mediul bancar.”, a transmis IPJ Ialomiţa.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că dobânzile la fond încasate de o parte din membrii asociaţiei de ajutor reciproc ar fi fost plătite din depunerile celorlalţi membrii şi nu din profitul înregistrat la finalul fiecărui an.

Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, în vederea audierii, față de trei dintre acestea fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore.

Trei femei, cu vârste cuprinse între 37 și 65 de ani au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița, urmând să fie prezentate instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. (FOTO: IPJ Ialomiţa)

Related posts