Favorite Politică Social 

Ștefan Mușoiu: „Consumatorii vulnerabili trebuie protejați prin reglementarea pieței și prin acordarea de vouchere”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, susține inițiativa social-democraților de a pune ordine pe piața energiei.

Ștefan Mușoiu, președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, le-a transmis colegilor de partid că există fonduri europene ce pot fi folosite pentru sprijinul direct al consumatorilor vulnerabili, loviți dur de scumpirile necontrolate ale energiei.

„I-am informat pe colegii mei că există fonduri europene din care se pot acorda vouchere pentru consumatorii vulnerabili. Oamenii vor fi astfel puși la adăpost de fluctuațiile de preț. La nivelul Uniunii Europene se lucrează la introducerea unui mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale.”, spune Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD dă asigurări că soluțiile social-democrate sunt cele mai bune pentru populație în pragul unei ierni ce se anunță foarte grea în ceea ce privește facturile pentru consumurile de curent și de gaze naturale.

PSD solicită partenerilor din Coaliție, PNL și UDMR, să adopte urgent acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili și, totodată, fie și doar pentru o perioadă limitată de timp, să se revină la piața reglementată.

„Este singura cale prin care putem combate eficient specula legată de prețurile de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, majorări nejustificate de tarife ce lovesc grav atât în buzunarele românilor cât și în mediul de afaceri, cu implicații negative severe în economia națională.”, a mai spus parlamentarul ialomițean.

Related posts