Eveniment Favorite Social Viața la țară 

Ialomița: Iarna vine în forță în tot județul

Ialomița se va afla sub cod portocaliu de vreme rea timp de 14 ore. Vor fi ninsori, viscol și vânt ce poate atinge 85 km/oră.

Iarna vine în forță în tot județul Ialomița la finalul săptămânii. În intervalul 24 noiembrie, ora 18.00 – 26 noiembrie, ora 18.00, este instituit un cod galben în zona de sud-est a României.

Fenomenele vizate de codul galben de vreme rea sunt precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi însemnate și se pot acumula cantități de apă însemnate de 25 – 30 litri/mp și, pe arii restrânse, 40 – 50 litri/mp.

„Vor fi ploi dar, treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25 spre 26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

 Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale de 60 – 75 km/oră și intervale cu viscol și vizibilitate redusă.”, anunță cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu în Ialomița începând de duminică, ora 02.00

Iarna își va arăta colții cu adevărat în noaptea de sâmbătă spre duminică. În intervalul 26 noiembrie, ora 02.00 – 26 noiembrie, ora 16.00, județul va fi sub cod portocaliu de viscol.

„În intervalul menţionat, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa va ninge şi va fi viscol. Vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 75 – 85 km/oră iar vizibilitatea va scădea sub 50 metri.”, avertizează meteorologii.

Related posts