Educație Favorite 

Ialomița produce valori: Andreea Catrinel Barbu, medaliată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

Ialomița continuă să producă elevi excepționali. O elevă de clasa a XII-a a obținut medalie de bronz cu echipa României.

Andreea Catrinel Barbu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia, arată că învățământul greu încercat de pandemie continuă să producă rezultate excepționale.

Pasiunea, munca dusă la extrem, dorința de auto-depășire și cadre didactice dedicate și apropiate de elevi sunt ingredientele unei reușite ce arată lumii întregi că România, Ialomița, Slobozia există pe harta performanței în educație.

Lotul României, premiul al III-lea la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

România a ocupat locul III în cadrul probei pe echipe la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, din 20 de țări participante, de pe 3 continente: Africa, Asia, Europa Centrală și de Est.

Din echipajul României a făcut parte și Andreea Catrinel Barbu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Slobozia, profil matematică – informatică, coordonată de doamna profesor Elena Mocanu.

Competiția s-a desfășurat online în perioada 7 – 9 decembrie 2021 și a reunit 91 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani, într-o ambianță entuziastă, dominată de valorile francofoniei și spiritul olimpismului.

Andreea Catrinel Barbu: Secretul succesului? Pasiune, muncă și profesori care să aibă încredere în tine!

Andreea, felicitări pentru premiul obținut! Cunoști performanțe asemănătoare ale elevilor din județului Ialomița?

Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” are în fiecare an școlar mulți elevi calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, dar în lotul olimpic internațional la Olimpiada de Limba Franceză este prima participare a unui elev din județul Ialomița.

Ce performanțe personale anterioare au pregătit această participare?

La Olimpiada de Limba Franceză, am obținut în clasa a VII-a locul 2 la etapa județeană, în clasa a VIII-a locul 1 la etapa județeană și un premiu special la etapa națională iar în clasa a IX-a premiul I la etapa județeană și premiul I la etapa națională. În clasa a IX-a am făcut parte din trupa de teatru în limba franceză a liceului, coordonată de doamna profesor Elena Mocanu și am participat la festivaluri și concursuri desfășurate la Iași, Arad și în Italia.

Câți membri a avut echipa României și pe baza căror criterii au fost selectați?

Echipajul României a avut 5 elevi selectați pe baza premiilor obținute la Olimpiada Națională de Limba Franceză organizată în aprilie 2019 la Bistrița și care s-au încadrat în intervalul de vârstă 16-18 ani. Am susținut și un test de limba franceză.

Am învățat succesul muncii în echipă. Pasiunea pentru limba franceză, scopul comun, comunicarea eficientă, colaborarea, respectul, încrederea sunt valori care ne-au unit si ne-au condus spre performanță. (ANDREEA CATRINEL BARBU, locul 3 la Olimpiada Internațională de Limba Franceză)

Cum ai reacționat când ai aflat că ai fost selectată în lotul național?

M-am bucurat enorm. Doamna mea profesoară de limba franceză, doamna Elena Mocanu, m-a sunat și mi-a comunicat că am fost selectată în lotul olimpic internațional. Simțeam nevoia să o îmbrățișez. Știam că Olimpiada Internațională de Limba Franceză a fost organizată pentru prima dată în 2015 în România, la inițiativa României, și–mi doream să particip la etapa internațională a acestei competiții.

Cum a fost organizată olimpiada în condiții de pandemie?

În luna noiembrie am avut ateliere de pregătire la nivel internațional desfășurate pe platforma Teemew și la nivel național pe Zoom. Proba la care România a luat locul 3 s-a desfășurat pe Zoom și a constat în simularea unei dezbateri televizate pe tema alegerii rețelelor de socializare pentru a lega prietenii cu tineri de aceeași vârstă. Reprezentanții României au susținut probele de la București. Festivitatea de deschidere a olimpiadei și festivitatea de decernare a premiilor s-au desfășurat pe platforma de realitate virtuală Teemew.

Revenind la tine, zare sunt ingredientele succesului?

Pasiune, muncă și profesori care să aibă încredere în tine.

Related posts