Eveniment Favorite Sănătate Social 

Înghețată cu posibile urme de Cloroetanol, retrasă de la comercializare din mai multe magazine

Înghețată considerată potențial periculoasă pentru consumatori a fost retrasă de la comecializare. Pe lista magazinelor din Ialomița sunt Kaufland, Mega Image și Profi.

Diverse sortimente de înghețată cu probleme fac obiectul unei acțuni de rechemare/retragere, anunță ANSVSA.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Protecția Alimentelor a comunicat luni, 8 august, pe site-ul instituției, că producătorul produselor de înghețată efectuează rechemarea voluntară a mai multor sortimente ale unui produs îndrăgit de consumatori.

Înghețată rechemată de producător pentru urme de 2-Cloroetanol

General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemarea voluntară a produselor sale de înghețată mentionate mai sus, comercializate în România, a precizat ANSVSA.

Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție.

Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos.

După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTMdin toate punctele de vânzare din România.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică., se arată în comunicatul oficial.

Magazine din Ialomița unde se comercializează înghețata cu probleme

BELGIAN CHOCOLATE 8X460ML cu termen de valabilitate 30/03/2023; MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460ML cu termen de valabilitate 04/04/2023 și 21/04/2023; COOKIES & CREAM 8X460ML cu termen de valabilitate 22/04/2023; MACADAMIA NUT BRITTLE 24X95ML cu termen de valabilitate 24/04/2023; BELGIAN CHOCOLATE 24X95ML cu termen de valabilitate 07/04/2023 sunt produsele rechemate/retrase de la comercializare.

Înghețata este comercializată în mai multe lanțuri naționale de magazine. În Ialomița, ea poate fi găsită în magazinele Kaufland Slobozia, Mega Image Fierbinți Târg și Profi Urziceni.

La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață.”, precizează producătorul.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, pot contacta General Mills la adresa www.generalmills.com/VanillaRecall.

Related posts