Favorite Sport 

Unirea Slobozia, start perfect în Liga 2

Unirea Slobozia nu a avut emoții în meciul câștigat la pas în fața nou-promovatei Minaur Baia Mare.

Unirea Slobozia a avut un start perfect în noul sezon competițional din Liga 2. Cu un nou antrenor principal la timonă, trupa lui Constantin Toma a punctat de trei ori și a ratat cel puțin tot atâtea situații clare de gol.

Victoria cu 3 – 0 cu Minaur Baia Mare dă doza de optimism necesară pentru un început de campionat în care echipa are obiectiv clar, cel puțin locul 6.

Gol după doar un sfert de oră

Unirea și-a luat tare adversarul chiar dacă oaspeții au încercat să ofere o replică consistentă în startul întâlnirii.

Diferența de valoare evidentă s-a concretizat după doar un sfert de ceas de la primul fluier al centralului.

Minge recuperată în propria jumătate, lansare lungă în tușa dreaptă, preluare superbă pe piept Ibrian, pasă pe poziție viitoare la Silaghi, centrarea pe scurt și reluare imparabilă cu capul a lui Ciprian Rus.

Minaur încasează din plin lovitura și după doar două minute insistentul Afalna îi suflă mingea nesigurului Oiță, scapă singur dar îl ia la țintă pe Costache.

Portarul oaspeților nu mai are ce face însă în minutul 26: Ekollo îl servește în centrul atacului pe Afalna, fentă din corp în fața lui Oiță și șut imparabil în plasa interioară.

Afalna putea închide tabela la pauză la 3 – 0 dar șutul violent al acestuia din colțul careului mare este scos cu capul de pe linia porții de fundașul Potcoavă.

Și cum în fotbal ocaziile ratate se pot răzbuna, în ultimul minut al reprizei, o minge trimisă în spate spre portarul Contra este gestionată greșit de acesta și, deși intervenția imprudentă asupra lui Donca s-a petrecut în afara careului, Minaur Baia Mare primește o lovitură de la 11 metri.

Căpitanul Stanciu trimite însă prea spre centrul porții și Contra anulează șansa unui gol care putea reaprinde speranțele în tabăra oaspeților.

Unirea Slobozia a închis meciul cu un euro-gol

Minaur Baia Mare se primenește imediat după odihnă cu trei jucători proaspeți dar tot gazdele dau tonul la ocaziile mari de gol.

Silaghi trage în minutul 51 în blocajul lui Costache iar Bolohan, trimis și el pe teren, are o mare ocazie la mijlocul părții secunde, atunci când un fundaș reușește să degajeze din doi metri la o minge bâlbâită de defensivă.

Vine însă minutul 71, Prejmereanu, intrat de doar câteva minute, scoate în spate pentru un șut al lui Afalna, atacantul este incomodat și nu ajunge la minge iar Coadă vine în viteză și trage cu sete de la marginea careului iar mingea se duce ghiulea în plasă, după ce șterge și bara transversală.

Au urmat 20 de minute în care oaspeții au încercat cu șuturi de la distanță să plece de la Slobozia măcar cu golul de onoare însă încercările au fost departe de pretențiile din Liga 2.

Am fost un pic mai maturi și mai pragmatici în joc și asta ne-a adus victoria. Nu pot decât să-mi felicit jucătorii, au gestionat bine momentele importante, nu am luat gol și am reușit să înscriem trei goluri la debut. E un lucru minunat. (COSTEL ENACHE, antrenor principal UNIREA Slobozia)

Unirea Slobozia câștigă cu 3 – 0 meciul cu Minaur Baia Mare (DĂ CLICK AICI pentru fotografii de la meci!) și se pregătește de o deplasare lungă, pentru un meci cu Ripensia Timișoara.

UNIREA Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Ekollo, Coadă, Boțogan, Afalna, Silaghi, Rus. Au mai jucat: Prejmerean, Bolohan, Dorobanțu, Ciobanu, Golda. Antrenor principal: Costel Enache.

MINAUR Baia Mare: Costache – Oiță, Mondragon, Muacir, Potcoavă, Stanciu, Chinde, Gneba, Neacșu, Donca, Rotar. Au mai jucat: Chitaș, Bakare, Lazăr, Stănescu, Alexe. Antrenor principal: Ciprian Danciu.

Related posts