Eveniment 

INVESTIŢIE DE AMPLOARE LA SLOBOZIA: Municipalitatea lucrează la o sală polivalentă de 2.400 locuri!

FINANŢARE. Compania Naţională de Investiţii va susţine financiar construcţia de la zero a unei moderne săli polivalente ce va permite organizarea ca la carte a competiţiilor de handbal, baschet sau tenis, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Construcţia unei săli adecvate găzduirii meciurilor de handbal din Liga Naţională feminină a devenit necesară încă din primul an al promovării. Slobozia avea atunci un proiect de sală de 1.200 locuri care între timp n-a mai fost de actualitate, el trebuia revizuit din temelii pentru a corespunde noilor norme de securitate impuse de ISU după tragedia din Clubul Colectiv. Şi cum refacerea proiectului ar fi însemnat o cheltuială mai mare decât o documentaţie nouă, s-a ales a doua variantă, în maxim 60 de zile studiul de fezabilitate urmând a fi prezentat Companiei Naţionale de Investiţii, cea care are inclusă localitatea Slobozia pe lista celor ce vor beneficia de fonduri pentru săli polivalente.

Sală la cel mai înalt standard

Proiectul viitoarei săli polivalente de la Slobozia arată impresionant. Gândită să ocupe o suprafaţă de 7.000 mp lângă Bazinul de înot, sala va avea parter, etajul 1 şi etajul 2 complete şi un al treilea etaj destinat doar reprezentanţilor mass-media şi televiziunilor ce doresc să efectueze transmisiuni ale competiţiilor sportive, totul într-o clădire cu o înălţime maximă de 15,7 metri. Conform suprafeţei pusă la dispoziţie exista posibilitatea de a se face o sală mai mică, cu 12 metri înălţime şi 1.600 locuri pentru spectatori dar şefii Primăriei Slobozia au decis să meargă pe varianta cu 2.400 locuri dacă terenul permite o sală cu un regim de înălţime mai mare.

Parterul este destinat strict sportivilor, zonă de acces, vestiare pentru echipe, vestiare pentru arbitri şi oficiali, cu zone distincte de acces pe suprafaţa de joc pentru fiecare echipă. Există o zonă anti-doping, o cameră pentru asistenţa medicală, zonă pentru organizarea conferinţelor de presă, sală de antrenament şi forţă, spaţii de depozitare, spaţii pentru personalul tehnic.

Etajul 1 este în exclusivitate etajul publicului. Accesul se face pe scări şi cu lift pentru persoanele cu dizabilităţi, toate cele 2.400 locuri pe scaune sunt la acest nivel, unde în afară de toalete mai sunt garderobe, mici locaţii pentru gustări şi băuturi nealcoolice. Tot aici există un rând de tribune retractabile ce pot fi extinse sau strânse funcţie de competiţia ce are loc în sală, primul rând de scaune fiind la 3,3 metri deasupra terenului de joc. Etajul al doilea este cel al oficialilor, cu camere pentru şedinţele tehnice de dinaintea meciurilor, zonă de protocol pentru primirea reprezentanţilor cluburilor vizitatoare. În fine, ultimul nivel nu va fi unul complet, doar în zona centrală va fi amenajat un sector pentru presă, acolo unde pot fi amplasate camerele de luat vederi ale televiziunilor.

Sala poate fi gata în 2020

Finalizarea studiului de fezabilitate este estimată pentru luna iunie, atunci când documentaţia va fi depusă la Compania Naţională de Investiţii, instituţie ce va scoate apoi la licitaţie proiectarea şi execuţia sălii polivalente de la Slobozia. „Suntem în linie dreaptă, aşteptăm să se finalizeze studiul de fezabilitate şi când acesta va fi gata îl vom depune la CNI. Sperăm ca în luna iunie să semnăm contractul, apoi să fie făcută licitaţia şi să se intre în execuţie. Este foarte clar că Slobozia este prinsă pe proiectul de finanţare a acestei săli de 2.400 locuri. Dacă tot construim o sală o facem atât pentru competiţii sportive cât şi pentru găzduirea unor spectacole. Dacă nu vor fi întâmpinate alte obstacole şi dacă vom avea noroc de un constructor serios sperăm ca la începutul anului 2020 să inaugurăm sala polivalentă.”, spune optimist primarul Adrian Mocioniu.

Related posts