Favorite Sport 

IONUȚ POIANĂ, UNIREA SLOBOZIA: „Avem o serie accesibilă, trebuie să promovăm la pas!”

OPTIMISM. Considerat a fi unul dintre cei mai promițători portari din România, produs al Academiei de fotbal FCSB, Ionuț Poiană a venit să apere la Unirea cu un singur gând, promovarea.

Ionuț Cristian Poiană este portarul de 21 ani adus de la Unirea Slobozia de la Turris Turnu Măgurele, echipă ce a promovat în liga a doua. Cu o poartă ce a suferit enorm campionatul trecut, poartă ce a avut un rol important în ratarea obiectivului, oficialii echipei își doresc să fi rezolvat definitiv o problemă ce le-a dat atâtea bătăi de cap în trecut.
Cu 24 de ore înaintea victoriei de pe teren propriu cu Înainte Modelu, Ionuț Poiană a spus care au fost motivele pentru care a ales să joace la Unirea Slobozia.

Cine este și de unde vine portarul Ionuț Poiană?
Sunt un portar de 21 ani care a intrat în fotbal la 10 ani. Am început antrenamentele direct la Steaua, am dat probe și cei de acolo m-au oprit în lot. L-am avut ca prim antrenor pe Ispas Cojocaru, tatăl portarului Cojocaru care apără în liga 1. Am stat șase ani la echipele de juniori și la vârsta de 16 ani am făcut pasul la echipa mare.

Îți mai aduci aminte cum a fost prima interacțiune cu echipa mare?
Așa ceva nu se poate uita. Avem 15 ani și o lună când după un antrenament cu portarul Tătărușanu mi s-a spus să vin a doua zi la echipa mare. Zece luni mai târziu am plecat în primul cantonament împreună cu portarul Niță, portarii Tătărușanu și Cojocaru erau la acțiuni ale echipelor naționale. Am un regret că nu am apucat să joc pentru FCSB, am fost în patru meciuri rezervă, cu Dinamo, Chiajna, Iași și Târgu Mureș.

Ai jucat în schimb pentru o echipă ce a promovat anul trecut…
Așa este, după ce am plecat de la FCSB am ales să apăr cât mai mult și mă bucur că am pus umărul la promovarea echipei Turris Turnu Măgurele. Am jucat aproape tot turul dar a urmat o accidentare la claviculă în iarnă și am ratat returul de campionat.

Speri să repeți cu Unirea Slobozia bucuria promovării?
Aș fi cel mai fericit! Am venit cu drag la Unirea, mi-a plăcut foarte mult proiectul, dorința de promovare, m-au încântat grupul de fotbaliști de aici și echipa de antrenori. Am jucat în amicale, am jucat și în prima etapă și mă bucur că am reușit să debutăm cu o victorie, cred că echipa este pe un drum bun.

Cum se vede seria prin ochii portarului Poiană?
Avem o serie accesibilă, trebuie să promovăm la pas. Sunt două-trei echipe, Afumați, Tunari, Popești Leordeni care se bat pentru primul loc dar eu cred că dacă în meciurile directe ne facem treaba, câștigăm acasă iar din deplasări ne întoarcem cel puțin cu un egal, nu avem cum să ratăm promovarea.

Slobozia are doi portari tineri. Cât de greu apasă pe umerii tăi povara obiectivului?
Am avantajul experiențelor trecute, mă ajută foarte mult că am trecut printr-o presiune similară anul trecut la Turnu Măgurele. La orice meci aveam presiune, chiar și cu Craiova în Cupa României lumea era supărată că am condus cu 1 – 0 la pauză dar am pierdut la final. Presiune este la fiecare echipă, fiecare vrea rezultate, trebuie puțină răbdare și la final, când tragem linie, să fim pe primul loc și să urcăm în liga a doua.

Cum va fi concurența pe post?
Va fi o concurență frumoasă, suntem trei portari de valoare. Negrușa nu a apărat câteva luni din cauza unei accidentări, nici eu nu am apărat jumătate de an și se vede că mai avem anumite ezitări dar pe parcurs acestea trebuie eliminate pentru că poarta trebuie să ofere siguranță întregii echipe.

Related posts