Administrație Favorite 

VICTOR MORARU ATAC LA VASILE CIUPERCĂ: „Proiectul de pe vremea lui Ciupercă se termina într-o pășune. Nu-l finanța nimeni, niciodată!”

REACȚIE. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, l-a atacat pe fostul șef al instituției și l-a acuzat că a realizat un proiect prost pentru reabilitarea mai multor sectoare de drumuri județene.

Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a venit la Slobozia pentru a semna un contract de finanțare cu Victor Moraru dar l-a lăudat pe fostul președinte Vasile Silvian Ciupercă.

Negru de supărare, Victor Moraru n-a avut puterea să reacționeze în prezența ministrului dar a ținut să-l acuze public pe fostul șef al Consiliului Județean Ialomița.

Meticulos, șeful instituției județene a scos pe o hârtie calendarul investiției de reabilitare a 47,45 km de drumuri județene pentru care s-a semnat un contract cu fonduri europene în valoare de 133 milioane lei, circa 28 milioane euro.

Victor Moraru a făcut publice datele la câteva zile după conferința de presă la care s-a semnat contractul de finanțare cu ministrul și șeful ADR 3 Sud-Muntenia.

Am aici o situație în cadrul unui proiect de modernizare drum județean început în februarie, refăcut proiectul pentru că aicea s-a omis să se spună că a trebuit să refacem acel proiect, refăcut în septembrie 2017 și suntem aproape în septembrie 2019 iar termenul de finalizare este iulie 2022. Atuncea vom avea, vom putea spune că am absorbit cei 28 milioane de euro pe care i-am semnat săptămâna trecută.”, a spus Victor Moraru.

Întrebat de ce a fost nevoie să se refacă proiectul pe care Consiliul Județean Ialomița îl făcuse încă de pe vremea fostului președinte Vasile Silvian Ciupercă, Victor Moraru a avut o replică tăioasă.

S-a refăcut proiectul pentru că drumul acela ajungea într-o pășune și a trebuit să îl refacem. Deci ce s-a vorbit la conferința de presă aici, cu elogii, cu nu știu ce, eu nu am avut nici timp și nici chef să scot în evidență ce s-a întâmplat cu acel proiect.”, a explicat președintele Consiliului Județean Ialomița.

Victor Moraru a adăugat apoi: „A trebuit să-l refacem că nu-l finanța nimeni, niciodată, nu putea fi finanțat în condițiile în care a fost realizat.”

Ce a spus ministrul și l-a enervat pe Victor Moraru

Este o surpriză plăcută să constat că semnăm cel mai mare contract din Ialomița după 1989. Meritul este al echipelor care muncesc în fiecare județ și care produc rezultate foarte bune pentru oameni. Îmi fac o datorie de onoare, acest proiect a început în 2016 și vreau să-l amintesc și să-l felicit și pe fostul președinte al Consiliului Județean (N.red. Vasile Silvian Ciupercă) care a propus, a susținut și a început acest proiect.”, a spus Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Fraza ministrului nu i-a picat deloc bine lui Victor Moraru, actualul președinte al Consiliului Județean Ialomița fiind într-un război deschis cu Vasile Silvian Ciupercă de la care vrea să recupereze un prejudiciu de aproape 8 milioane lei.

Related posts