Politică 

LUDOVIC ORBAN: „PNL este un partid serios, partid cu soluţii, partid cu oameni competenţi şi oneşti”

ÎNCREDERE. Liderul Partidul Naţional Liberal este convins că simpla prezenţă la vot a oamenilor care s-au săturat de guvernarea PSD va ajuta PNL să câştige alegerile europarlamantare din luna mai.

Ludovic Orban a venit în Ialomiţa pentru a lua pulsul organizaţiei judeţene PNL înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai. Însoţit de deputatul Tinel Gheorghe, preşedintele PNL Ialomiţa, liderul liberalilor şi-a făcut cumpărăturile din piaţa agroalimentară Slobozia, a discutat cu oamenii din Feteşti, Amara şi Fierbinţi-Târg, întâlniri ce l-au convins că PNL poate bate PSD la alegerile pentru Europa.

Domnule Ludovic Orban, de ce sunt atât de importante alegerile europarlamentare?

Alegerile pentru parlamentul european sunt extrem de importante pentru România. Se vede din ce în ce mai clar că actuala coaliţie parlamentară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict fără niciun rost între ei şi instituţiile europene, conflict ce riscă să genereze consecinţe nefavorabile asupra fiecărui român. România riscă să fie pusă la colţ din cauza atitudinii antidemocratice, antieuropene a liderilor PSD şi ALDE. România este pasibilă de sancţiuni, inclusiv pierderea fondurilor europene, din cauza atitudinii agresive a liderilor PSD – ALDE împotriva partenerilor noştri euroatlantici.

Este Partidul Naţional Liberal soluţia pe care o aşteaptă românii?

Românii trebuie să decidă clar că România trebuie să rămână un stat al Uniunii Europene, un stat care să respecte clar principiile şi valorile ce au stat la baza constituirii Uniunii Europene şi, de asemenea, să decidă ca România să devină un partener egal ţărilor de la nivel european. Oamenii se uită cu speranţă spre PNL, este clară o favorabilitate semnificativă. PNL trebuie să fie într-o acţiune sistematică de comunicare cu cetăţenii, pentru a le prezenta priorităţile noastre, pentru a le prezenta soluţiile noastre, realist şi fără a le promite marea cu sare ori luna de pe cer. Dacă întreg Partidul Naţional Liberal va fi implicat în aceste alegeri europarlamentare şi va comunica aşa cum trebuie va avea şansa de a bate PSD. Unii dintre cetăţeni ne vor vota ca să scape de PSD, alţii ne vor vota pentru că ne apreciază. Îi asigur pe toţi alegătorii că PNL este un partid serios, partid cu soluţii, partid care are oameni competenţi, oameni oneşti, oameni care ştiu foarte bine care sunt problemele românilor şi au soluţii pentru rezolvarea lor.

„PNL este cel mai respectat şi apreciat partid din România la nivel european iar România va fi mai puternică şi mai bine reprezentată cu cât PNL va fi mai puternic şi mai bine reprezentat în Parlamentul European.” (LUDOVIC ORBAN, preşedinte PNL)

Aţi fost în pieţele din Slobozia şi Feteşti. Ce v-au transmis oamenii?

Pieţarii din Slobozia s-au plâns de condiţiile din piaţa, de taxele foarte mari plătite şi de condiţiile oferite de firma Primăriei. În felul acesta producătorii români sunt descurajaţi să-şi vândă direct marfa şi sunt obligaţi fie să vândă la preţuri mai mari, fie să vândă unor intemediari. PNL se va lupta la nivel european pentru a aduce subvenţiile acordate fermierilor la nivelul mediu al Uniunii Europene. Este nevoie de un acces îmbunătăţit în pieţe a producătorilor autohtoni şi de o stimulare a acestora în a-şi creşte competitivitatea. Este necesar ca fondurile europene să sprijine procesarea şi să nu mai fim obligaţi că 70% din exporturile României din acest moment să fie reprezentat de cereale vrac şi animale vii. Trebuie să generăm valoare adăugată, să investim în procesare pentru a valorifica la maxim potenţialul agricol pe care îl are România.

PSD a început deja mobilizarea votanţilor iar ultimul exemplu este mitingul de la Craiova…

Acolo au adus oamenii cu arcan, i-au obligat pe primari să aducă oamenii de la ajutorul social, pe angajaţii instituţiilor publice conduse de pesedişti, pe angajaţii entităţilor din subordinea primăriilor şi Consiliului Judeţean. 80% dintre oamenii de la mitingul de la Craiova nu ar fi ajuns acolo dacă nu erau forţaţi de şefii lor de la PSD şi cred că jumătate dintre cei care au fost acolo nu vor vota cu PSD. Discursurile lor sunt rupte de realitate, mi s-au părut de pe altă planetă, discursuri nebuneşti, a dispărut orice urmă de raţiune iar lumea vede lucrul acesta, din ce în ce mai mulţi oameni realizează că trebuie să pună punct acestei guvernări PSD profund nocive pentru România.

Cum anticipaţi prezenţa la vot la alegerile europarlamentare?

Toţi românii care s-au săturat de toate relele făcute de PSD trebuie convinşi să vină la vot. Pe cercetările noastre sociologice, prezenţa la vot va fi 40 – 42%, raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Ştim foarte bine că pe listă sunt 18,3 milioane alegători şi în realitate suntem vreo 14,5 milioane. Prezenţa la vot va fi de aproximativ 50% din alegătorii reali, dacă le putem spune aşa. Foarte mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că şi de data aceasta Ministerul de Externe va deschide foarte puţine secţii de votare în afara României. Românii, oridunde s-ar afla, au aceleaşi drepturi precum românii de acasă şi nu trebuie să li se îngrădească dreptul de a vota. Mulţi dintre cei care sunt în diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viaţă într-o ţară condusă de PSD de atâta timp. Majoritatea zdrobitoare a celor din afara României are opţiuni politice preponderent spre PNL şi spre partidele din opoziţie. A le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral.

 

 

Related posts