Educație Favorite 

Luminița Barcari: „Nu se vor îmbolnăvi elevii și cadrele didactice în spațiul școlii”

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, îi asigură pe părinți că revenirea copiilor în unitățile de învățământ nu va genera un val de infectări cu Covid-19.

Luminița Barcari transmite un mesaj optimist către părinții copiilor care de astăzi încep cursurile în noul an școlar 2020 – 2021.

Nu se vor îmbolnăvi elevii și cadrele didactice în spațiul școlii. Ne facem treaba cu responsabilitate. Va fi bine, la școală se vor respecta toate regulile, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul anului școlar trecut.

În calitate de secretar de stat am prins cea mai grea perioadă cu această pandemie pe care a trebuit să o gestionăm și am gestionat-o foarte bine. Gândiți-vă la examenele naționale, la concursurile pentru profesori, nimeni nu s-a îmbolnăvit în spațiul școlii. Nici acum nu se vor îmbolnăvi elevii și cadrele didactice în spațiul școlii.”, spune secretarul de stat din Ministerul Educației și Cercetării.

Din nefericire, există unități de învățământ din Ialomița obligate să aleagă scenariul Galben, cu învățământ parțial în săli și parțial online, din cauza spațiului insuficient din sălile de curs pentru a fi menținută distanțarea impusă de normele de prevenție.

Din păcate mai sunt anumite școli unde spațiul mic raportat la numărul mare de elevi nu permite să se respecte distanța între elevi chiar dacă localitățile respective sunt în scenariul Verde, cu toți copiii la școală. Aici se va învăța ca și în situația scenariului Galben.”, anunță Luminița Barcari.

Potrivit unui sondaj de opinie, peste 70% dintre părinți își doresc ca învățământul să se desfășoare în clase și nu online, așa cum s-a întâmplat la finalul anului școlar precedent.

La nivelul județului Ialomița, conform datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, 9 din cele 91 unități școlare vor începe cursurile în condițiile scenariului Galben, celelalte urmând a fi deschise cu toți elevii în sălile de curs, conform scenariului Verde.

În acest moment sunt 107 cadre didactice cărora starea de sănătate nu le permite să asigure decât predarea în sistem online. În 37 de unități școlare nu există tablete pentru elevi iar în alte 28 nu s-a reușit achiziția de măști de protecție a nasului și a gurii.

Related posts