Favorite Politică Social 

Marcel Ciolacu: „PSD apără românii, USR vrea ca populația și mediul de afaceri să plătească și mai mult la energie!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunță că proiectul PSD de finalizare a hidrocentralelor abandonate a fost adoptat miercuri de Parlament.

Marcel Ciolacu îi anunță pe români că proiectul depus și susținut de PSD prin care vor fi terminate lucrările la mai multe hidrocentrale din țară a primit undă verde din partea parlamentarilor.

Este absolut necesar să creștem capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată. România nu-și mai poate permite să piardă investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

În opinia liderului PSD, proiectul susținut de social-democrați permite reluarea și finalizarea mai multor investiții majore.

Este vorba de hidrocentrala Răstolița, obiectiv realizat în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 milioane euro și care poate produce lunar peste 9.000 MWh.

Pe Valea Jiului sunt alte două hidrocentrale aflate în diverse stadii de execuție. Este vorba de cea de la Bumbești (realizată 90%) și cea de la Dumitra (realizată 98%), pentru care s-au cheltuit peste 155 milioane euro și care pot produce în sistem peste 21.000 MWh lunar.

Marcel Ciolacu îndeamnă USR să-și facă un call-center la partid

Președintele PSD a calculat că peste 300.000 locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

Inițiativa politică a Partidului Social Democrat a fost aspru criticată mai ales de cei din USR cărora Marcel Ciolacu le-a adresat o invitație la dialog cu românii.

PSD apără românii, USR vrea ca populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie! Este singurul motiv pentru care s-au opus, sub aparența falsă a protejării mediului, acestui proiect ce va aduce zeci de mii de megawatti lunar în sistemul energetic.

Îi invit să-și facă un call-center la partid și să le explice românilor care nu-și pot plăti facturile care sunt motivele de mediu pentru care ei s-au opus finalizării acestor hidrocentrale.

Să le explice românilor cum, de fiecare dată, gândacii, liliecii, urșii și alte animale sunt invocate pentru a bloca orice investiție majoră pentru România.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Related posts