Educație Eveniment Favorite 

Marin Constantin, prefect de Ialomița: „Rezultatele școlare nu par a fi pe o curbă ascendentă”

Marin Constantin a cerut instituțiilor din subordine să asigure elevilor din Ialomița cele mai bune condiții în unitățile de învățământ.

Marin Constantin, cadru didactic înainte de a fi prefect al județului Ialomița, observă cu tristețe că nivelul educațional se menține în scădere.

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, șeful Instituției Prefectului Ialomița a remarcat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural că în ultimele săptămâni instituțiile implicate în procesul de învățământ au demarat pregătirile necesare pentru reprimirea elevilor în unitățile școlare.

Nu sunt toate lucrurile perfecte însă se fac eforturi pentru siguranța elevilor, din toate punctele de vedere. Trebuie să recunoaștem că investițiile în infrastructura școlară au fost semnificative, școala de astăzi nu se mai compară cu școala de acum 30 ani, este clar o evoluție vizibilă din acest punct de vedere.”, a transmis prefectul județului.

Marin Constantin a vorbit însă și de calitatea în scădere a învățământului în județul Ialomița și a cerut mai multă implicare.

Din păcate rezultatele școlare nu par a fi pe o curbă ascendentă, cel puțin aceasta este percepția. Iar uneori percepția poate să fie mai gravă decât realitatea pentru că intervine, în mod inevitabil, neîncrederea oamenilor în instituția de învățământ.”, a pus degetul pe rană prefectul de Ialomița.

Related posts