Eveniment Favorite 

Mecanicul de tren vinovat de accidentul de la Fetești a fost reținut

Mecanicul de tren care a produs accidentul feroviar de la Fetești din noaptea de miercuri spre joi a primit mandat de reținere de 24 de ore.

Mecanicul de tren care a provocat accidentul feroviar din stația CF Fetești conducea o locomotivă ce tracta o garnitură de 41 vagoane încărcate cu fier vechi.

Acesta a ignorat semnalele de dinaintea intrării în stație care îi cereau să oprească garnitura și a intrat pe firul 2 unde s-a produs o coliziune cu un alt tren de marfă ce era staționat.

Mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat de 54 de ani din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.”, a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei avute la momentul producerii accidentului.

Față de bărbat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

O comisie aflată la fața locului urmează a stabili care este prejudiciul creat în urma accidentului feroviar ce a paralizat circulația în zona stației CF Fetești.

Față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, luarea de măsuri legale.”, au mai transmis polițiștii. (FOTO: IPJ Ialomița)

Related posts