Administrație Favorite 

OBICEIURI „ALESE”: Medici din Policlinica Urziceni, ameninţaţi de primarul Constantin Sava cu evacuarea

PRESIUNI. Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, le bagă pe gât medicilor din Policlinică un contract cu o firmă de pază aleasă de el. Banii ar trebui plătiţi lunar către Primărie, care se transformă astfel în agent comercial pentru o obscură firmă de pază!

Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, a decis ca din luna mai medicii ce deţin în chirie spaţii în Policlinica din oraş să fie puşi să achite o taxă pentru serviciile de pază. Dacă până acum acestea au fost asigurate de municipalitate tocmai pentru a-i determina pe medici să desfăşoare activitate de specialitate în folosul cetăţenilor care alimentează cu taxe şi impozite bugetul local, dintr-o dorinţă expresă a primarului aceste servicii devin obligatorii pentru chiriaşi începând cu mai la un cost de 250 lei pe cabinet.

„Diktat”-ul primarului Sava

Vestea proastă a venit pentru medici sub forma unei decizii unilaterale luată de primar, cel care le-a transmis medicilor că nu mai are bani la buget pentru plata pazei şi că aceasta trebuie achitată din buzunarele lor. „Ne-am trezit că ni se cere pe un ton imperativ ca în cel mai scurt timp să ne asumăm plata serviciilor de pază pentru fiecare cabinet în parte, un cost de 250 lei pe lună. Nu am fost întrebaţi, nu ni s-a explicat de ce, pur şi simplu ni s-a lăsat de înţeles că este obligatoriu.”, explică situaţia unul dintre medicii din Policlinica Urziceni.

Într-adevăr, mesajul de la Primăria Urziceni a fost unul fără echivoc: trebuie să plătiţi paza şi firma aleasă este Global Smart Security din comuna buzoiană Verneşti! Societate băgată pe gâtul cadrelor medicale de primarul Constantin Sava, cel care le-a comunicat acestora că este cea mai bună ofertă pe care le-o poate face. Şi cine nu vrea, este liber să plece, găseşte el alţi medici dispuşi să lucreze în clădirea administrată de municipalitate!

 

„Am fost ameninţaţi că ni se vor rezilia contractele dacă nu suntem de acord şi că vom fi daţi afară din Policlinică! Şi asta în condiţiile în care avem contracte încheiate cu Primăria prin care achităm lună de lună chirie şi ne plătim utilităţile publice.”, se plâng medicii care nu au vrut să înghită pe nemestecate „oferta” de nerefuzat a primarului Constantin Sava.

Agentul comercial Sava

Ca să fie lucrurile cât se poate de clare, primarul Constantin Sava a transmis şi „oferta” societăţii de pază desemnată deja să asigure serviciile de pază ale Policlinicii. Una care, potrivit portofoliului de pe site-ul de prezentare, are printre clienţi şi Primăria Urziceni. Dubios este cum a ajuns însă firma de pază Smart Global Security să fie promovată de primarul Constantin Sava dar, şi mai grav, încasările pentru serviciile prestate la Policlinică se vor derula prima casieria Primăriei! Da, aţi înţeles bine, municipalitatea se comportă ca agent comercial pentru o obscură firmă de pază pentru care încasează bani!

„Prin prezenta convenţie chiriaşul se obligă să plătească lunar cheltuielile cu paza obiectivului Policlinica Urziceni în baza facturii emise de Primăria municipiului Urziceni.” (CONSTANTIN SAVA, primar Urziceni)

O spune, negru pe alb, un document emis de Primăria Urziceni şi trimis spre semnătură obligatorie celor cu cabinete medicale. Cităm din „Convenţia” semnată de mânuţa primarului Constantin Sava: „Prin prezenta convenţie chiriaşul se obligă să plătească lunar cheltuielile cu paza obiectivului Policlinica Urziceni în baza facturii emise de Primăria municipiului Urziceni.”

Cum instituţia publică nu deţine o firmă de pază şi cum în „obiectul de activitate” al Primăriei nu pot exista servicii de pază, rămâne un mister care va fi modalitatea legală prin care banii luaţi de la medici vor intra în visteria locală şi, mai ales, cum vor alimenta ei contul societăţii de pază aleasă de primar pentru activitatea de la Policlinica Urziceni.

Aspecte pe care doar un control al Camerei de Conturi le-ar putea lămuri având în vedere că deja cei mai mulţi dintre medicii din Policlinică, de teama de a nu-şi pierde spaţiile, au înghiţit fără să comenteze decizia primarului şi au semnat celebrele „Convenţii”.

Primarul Sava minte consilierii

Scandalul impunerii firmei de pază la Policlinica din Urziceni a făcut subiectul unei interpelări în Consiliul Local Urziceni, chiar la şedinţa în care primarul Constantin Sava s-a plâns că a fost lăsat fără bani de funcţionare a instituţiei. Rugat să explice de ce le impune medicilor plata unor servicii de pază cu o firmă aleasă de el şi la un tarif ce nu a fost negociat, primarul a ales să-i mintă pe consilierii locali.

„Medicii au prevăzut în contract obligativitatea de a plăti utilităţile, inclusiv paza. Noi am fost cu inima prea largă pentru că am plătit până acum. Nu putem să le mai ducem. Toată lumea de acolo a fost de acord, au zis „Plătim”, au semnat convenţiile, de ce mai discutăm?”, s-a arătat iritat primarul municipiului Urziceni.

Consilierii municipali au fost însă minţiţi, la momentul şedinţei erau cel puţin trei medici care nu semnaseră celebrele „Convenţii” emise de primar pentru serviciile de pază! Aleşilor locali nu li s-a explicat modalitatea originală prin care primarul a decis să încaseze bani în numele firmei de pază aleasă de el pe criterii neprecizate şi nici cum a achitat de la începutul anului şi până acum serviciile de pază la Policlinica Urziceni.

 

 

Related posts