Sport 

OBIECTIV MODIFICAT DIN MERS ÎN LIGA 3: Unirea Slobozia ţinteşte clasarea pe podium la finalul sezonului

LOCUL 3. La zece puncte în spatele echipelor Farul Constanţa şi Progresul Spartac, Unirea Slobozia vizează maxim de puncte în cele şapte meciuri rămase de jucat pentru a se clasa pe ultima treaptă a podiumului. Primul dintre ele se dispută pe teren propriu sâmbătă, de la ora 17.00, cu echipa a doua a vicecampioanei FCSB.

Unirea Slobozia şi-a recăpătat suflul după cele două meciuri la rând câştigate în deplasare, 5 – 0 cu Delta Dobrogea Tulcea şi 1 – 0 cu Înainte Modelu şi a urcat de pe locul 6 până pe locul 4 în clasamentul seriei a doua. Au mai rămas de jucat şapte meciuri, patru pe teren propriu şi trei în deplasare şi antrenorul Enache Costea le-a cerut elevilor săi să adune punctele necesare pentru o clasare pe podium.

Şapte din şapte pentru locul 3

Cu şase puncte sub Axiopolis Cernavodă dar cu avantajul că formaţia constănţeană va veni să joace la Slobozia, Unirea are şanse să termine pe locul 3 doar dacă va câştiga pe linie toate meciurile. Un obiectiv nu atât de greu având în vedere că până acum echipa lui Costea s-a impus lejer cu toate formaţiile aflate de la locul 6 în jos. După meciul cu FCSB 2, Unirea se deplasează la Olteniţa, joacă apoi pe teren propriu cu Chişcani şi Axiopolis, se deplasează la echipa a doua a celor de la FC Voluntari, îşi ia la revedere de la fani cu meciul de acasă în faţa celor de la Agricola Borcea şi încheie campionatul pe terenul lanternei roşii Victoria Traian, singura formaţie din serie ce nu a reuşit să obţină până acum nici măcar un punct.

„La meciul cu FCSB am doi jucători suspendaţi, atacanţii Nelu Bucă şi Mihăiţă Năstase, mai sunt încă trei fotbalişti la limită de cartonaşe galbene, ambii fundaşi centrali Romeo Soare şi Adrian Ghinea, plus Constantin Toma. Trebuie să gestionăm cum trebuie finalul de campionat pentru că am rămas în 18 fotbalişti.”, spune Enache Costea. Pentru finalul de campionat antrenorul anunţă că le va da credit tuturor jucătorilor din lot pentru a se edifica cu privire la potenţialul lor iar la finalul sezonului se va trage linie şi se vor stabili lotul şi strategia pentru a ataca promovarea în liga a doua. Tehnicianul vrea ca echipa sa să adune punctele necesare unei clasări pe podium, una normală având în vedere valoarea jucătorilor dar şi condiţiile oferite.

Fără Bucă şi Năstase cu FCSB 2

 Unirea Slobozia este obligată să câştige meciul de sâmbătăt după ce în 2018 are cea mai neagră serie din ultimii ani pe teren propriu, un egal şi două înfrângeri. Nu va fi un meci uşor, adversarii de la FCSB 2 fiind mai periculoşi în deplasare, 20 de puncte strânse din totalul de 34. În plus antrenorul gazdelor nu poate miza pe atacanţii Nelu Bucă şi Mihăiţă Năstase, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene şi, cel mai probabil, îi va trimite în atac pe Roland Stănescu şi Adrian Răduca. Ei vor încerca să profite de moralul zdruncinat la oaspeţilor, doar egal alb pe teren propriu cu codaşa Sportul Chişcani săptămîna trecută. În tur Unirea Slobozia a câştigat cu 3 – 1, goluri marcate de Ibrian, Năstase (vezi foto) şi Răduca, meci în care FCSB 2 a început sub privirile antrenorului Nicolae Dică şi Mihai Stoica cu cinci fotbalişti aflaţi la acel moment în primul lot al vicecampioanei.

 

Related posts