Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: MĂDĂLINA TOMA: „Ne gândim doar la victorie în meciul cu CSM Bistriţa!”

OPTIMISM. Handbalistele de la HCM Slobozia sunt pregătite de un meci teribil de greu în faţa uneia dintre echipele redutabile pe teren străin dar cred cu tărie în potenţialul lor şi vor să iasă victorioase de pe teren. Partida cu CSM Bistriţa ce se va disputa în sala „Andreea Nica” din Slobozia va fi televizată sâmbătă, de la ora 16.00, pe TVR2.

Meciul cu CSM Bistriţa este privit de iubitorii handbalului local cu optimism şi încredere, o eventuală victorie asigurând în proporţie de 75-80% participarea la barajul de evitare a retrogradării. Mădălina Toma, căpitanul echipei HCM Slobozia, simte din plin tensiunea şi transmite că ea şi colegele sale sunt conectate sută la sută la importanţa meciului.

„Va fi un meci foarte dificil pentru noi, suntem într-o situaţie nu tocmai plăcută în clasament. Tot ce îmi doresc este ca la sfârşitul meciului să luăm cele trei puncte şi să ne bucurăm cu toţii de o victorie. Aceasta este singura mea dorinţă, pentru noi nu există decât victoria, nimic altceva. Nu ne sperie cele şapte meciuri câştigate în deplasare de CSM Bistriţa pentru că la ce s-a întâmplat până acum în această ediţie de campionat orice echipă poate câştiga oricând şi oriunde, depinde de cum te prezinţi în ziua meciului. Dacă noi prindem o zi cum a fost cea din meciul cu CSM Craiova nu putem pierde.”, spune cu speranţă Mădălina Toma.

În turul campionatului, CSM Bistriţa a câştigat mai greu decât o arată scorul final 28 – 22, HCM Slobozia având şi ghinionul de a juca fără Alina Ilie, accidentată grav la meciul precedent, egalul cu Craiova de pe teren propriu. Mult mai echilibrat şi tensionat a fost meciul direct de anul trecut din sala „Andreea Nica” când cele două combatante se luptau direct pentru locul 10 în ierarhie. A fost un meci cu răsturnări spectaculoase de scor, cu ambele echipe conducând la trei – patru goluri pe tabelă şi cu rezultat de egalitate cu mai puţin de patru minute rămase de jucat. Din păcate Slobozia avea să rateze două atacuri consecutive iar oaspetele să profite de cadourile primite şi să câştige cu 29 la 27!

Sprijin financiar consistent

În ultima etapă CSM Bistriţa a trecut de Danubius Galaţi cu 24 – 18, diferenţă confortabilă obţinută pe finalul meciului, în ultimele zece minute gazdele marcând de şase ori şi au primit un singur gol! Oaspetele de sâmbătă au până acum şapte victorii obţinute din deplasare (Brăila, Slatina, Galaţi, Roman, Rapid, Rm. Vâlcea şi Cluj) şi au patru puncte în plus câştigate pe terenurile altor echipe faţă de cele acumulate acasă. Clasată acum pe locul 5 ardelencele au ca obiectiv menţinerea în Liga Naţională prin evitarea participării la baraj şi primesc susţinere financiară consistentă din partea Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud.

După ce Primăria Bistriţa a renunţat să mai aloce fonduri pentru echipa de handbal feminin, instituţia judeţeană a alocat în anul 2017 suma de 19 miliade lei vechi. Mult mai generoşi au fost consilierii judeţeni în acest an, la aprobarea bugetului pe 2018 fiind atribuită suma de 45,5 miliarde lei vechi pentru „Finanţarea activităţilor sportive susţinute de Consiliul Judeţean Bistriţa – Năsăud, respectiv pentru desfăşurarea activităţii echipei feminine de handbal senioare din cadrul CSM Bistriţa”. Spre comparaţie, Consiliul Judeţean Ialomiţa nu a prins vreun leu ca finanţare pentru echipa HCM Slobozia în ultimii trei ani, deşi actualul preşedinte Victor Moraru promitea încă din vara anului 2016 că susţinerea echipei de handbal este una dintre priorităţile sale!

 

Related posts