Favorite Sănătate Social 

PNL Ialomița ia primele măsuri. Managera Spitalului Urziceni a fost dată afară din partid

PNL Ialomița cere public demisia managerul unității medicale în care unei tinere gravide nu i s-a oferit asistență medicală iar aceasta a născut pe trotuar.

Daniela Ianuș nu mai este membru PNL, a anunțat conducerea organizației PNL Ialomița. Decizia a venit ca urmare a modului în care aceasta a coordonat activitatea Spitalului Municipal Urziceni.

PNL Ialomița dezaprobă cu fermitate și se delimitează de astfel de comportamente degradante și de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgență în sistemul de stat.”, a transmis Dragoș Soare, președintele PNL Ialomița (foto).

Facem un apel pentru o anchetă serioasă și aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligația de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităților și tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, probleme de sănătate, vârstă sau sex. (DRAGOȘ SOARE, președinte PNL Ialomița)

Acesta îi cere primarului Constantin Sava, suspendat încă din februarie 2022 din funcția de președinte al organizației PNL Urziceni, să o demită în regim de urgență pe Daniela Ianuș.

În România anului 2023, una pentru care mulți manageri de comunități locale de bună-credință muncesc, cele întâmplate la Spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla.”, a adăugat liderul liberalilor ialomițeni.

Primarului Constantin Sava, supărat pe femeie că a născut în afara orelor de program!

Primarul Constantin Sava este cel care a numit-o pe Daniela Ianuș în fruntea Spitalului Municipal Urziceni, într-un moment în care singura legătură cu sănătatea era statutul de colegă de partid cu edilul liberal și soldat disciplinat în Consiliul Local Urziceni.

După patru ani în care a votat, în calitate de consilier municipal PNL, tot ce i-a pus pe masă primarul Sava, Daniela Ianuș a fost trimisă să se ocupe de finanțele unității medicale în anul 2017, la un an după ce a lăsat liber scaunul de consilier local.

Sub comanda sa, Spitalul Municipal Urziceni a ajuns „vedetă” după ce a refuzat asistența medicală pentru o gravidă de 24 ani, femeia aducând pe lume un nou-născut chiar pe trotuarul din fața unității medicale.

Constantin Sava i-a sărit în apărare protejatei din fruntea unității medicale aflată în administrarea Primăriei Urziceni și a declarat sec, citat de Libertatea: „Ca să citez pe cineva clasic în viață, ghinion. Dacă se întâmpla în cursul săptămânii, până la ora 4, era altceva.”

Altfel spus, în opinia primarului de Urziceni, cei care au ghinionul de a avea nevoie de servicii medicale în afara programului Primăriei, adică sâmbăta și duminica ori în cursul săptămânii după ora 16.00, nu au niciun drept să mai ceară asistență medicală de urgență și trebuie să aștepte răbdători fie până luni, fie până a doua zi dimineață, pentru a se încadra în programul de lucru cu publicul!

Daniela Ianuș, salariu lunar de 17.720 lei, amendă de 4.000 lei

Pentru modul scandalos în care i-a fost refuzată asistența medicală gravidei care a născut pe trotuar, în curtea Spitalului Urziceni, Daniela Ianuș a fost amendată de DSP Ialomița cu suma de 4.000 lei.

Penibil de puțin, având în vedere că salariul lunar de bază pe care aceasta îl avea la nivelul lunii martie 2023 era de 17.220 lei, echivalentul a 3.500 euro.

Cum leafa este prea mică, managerul unității medicale întinde mâna lunar și după bonuri de masă, trecute în bugetul de venituri salariale drept indemnizație de hrană în valoare lunară de 277 lei.

Related posts