Administrație Favorite Finanţări 

Primăria Fetești a depus trei cereri de finanțare cu fonduri din PNRR

Primăria Municipiului Fetești vrea să obțină fonduri nerambursabile pentru mobilier urban SMART, stații electrice de încărcare și autobuze electrice pentru ruta Fetești – Stelnica.

Primăria Fetești a depus trei cereri de finanțare pentru fondurile derulate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Bătălia pentru depunerea proiectelor a fost una acerbă la nivel național, criteriul de atribuire fiind „primul venit, primul servit”.

Să adăugăm că față de alte proiecte cu finanțare europeană, cele aprobate prin PNRR nu obligă unitățile administrativ teritoriale la asigurarea vreunei cote de cofinanțare.

În aceste condiții este lesne de înțeles de ce fondurile puse la dispoziție pentru proiectele cuprinse în Componenta 10 de finanțare – Fondul Local din cadrul PNRR s-au epuizat prin proiectele depuse în aproximativ 40 minute.

Primăria Fetești pune accent pe energie verde

Primăria Municipiului Fetești a reușit să depună trei cereri de finanțare în primele 15 minute de la deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pentru care se solicită fonduri nerambursabile.

Dacă vom obține aceste finanțări nerambursabile, ce nu implică vreo cofinanțare din partea bugetului local, atunci municipiul nostru va avea parte de noi investiții menite a moderniza urbea.”, a transmis optimist Laurențiu Șonchereche, primarul Municipiului Fetești.

Proiectele depuse vizează investiții în sisteme de supraveghere video, dotări pentru un centru de monitorizare, achiziția unui panou informativ pentru persoanele cu dizabilități și cumpărarea de mobilier urban de tip SMART ce permite încărcarea telefoanelor mobile și conectarea la internet.

Municipalitatea intenționează să cumpere din fonduri derulate prin PNRR două autobuze electrice pentru ruta Fetești – Stelnica și să realizeze zece stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Related posts