Administrație Favorite 

Primăria Fetești caută finanțare pentru asfaltarea a 22 de străzi

Primăria Municipiului Fetești a depus cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a zeci de străzi din localitate.

Primăria Fetești a solicitat Guvernului o finanțare însemnată pentru ample lucrări de modernizare a unor străzi din municipiul situat în estul județului Ialomița.

Primăria municipiului Fetești a depus, astăzi (n.red. vineri, 5 noiembrie), cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a 22 de străzi, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”., a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 36.048.994 lei (inclusiv TVA), din care 35.251.694 lei au fost solicitați de la Bugetul de stat, diferența urmând a fi suportată din bugetul local.

Perioada de implementare a mega-proiectului de modernizare a celor 22 de străzi din Fetești este de 36 luni.

Fetești este pe ultimul loc între localitățile cu statut de municipiu din județul Ialomița în ceea ce privește calitatea drumurilor. Preocuparea administrației locale este atragerea de fonduri pentru modernizarea a cât mai multor străzi din localitatea noastră.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” reprezintă o oportunitate în obținerea banilor necesari iar municipalitatea a depus spre finanțare proiectul intitulat „Reabilitare și modernizare sistem rutier în municipiul Fetești”.”, a precizat pentru infoialomita.ro  Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești.

Străzi din cinci cartiere din Fetești au fost trecute pe lista depusă pentru finanțare

Municipalitatea a inclus pe lista străzilor incluse în proiectul „Reabilitare și modernizare sistem rutier în municipiul Fetești” străzi din cinci cartiere din Fetești.

Cartierul Fetești-Gară are trecute pe lista de investiții străzile Libertății (489 m), Dumbravei (441 m) și Parcului (501 m).

Cartierul Fetești – Oraș are cele mai multe străzi în planul de modernizare: Ion Creangă (1.029 m), Mircea cel Mare (1.797 m), Romilor (432 m), Eforiei (două tronsoane de 451 m, respectiv 200 m), Nucilor (453 m), Vlad Țepeș și Viilor (împreună cu 970 m).

Cartierul Coloniști este prins în proiect cu cinci străzi: Matei Basarab (393 m), Vulturului (694 m), Barierei și 1 Iunie (împreună cu 860 m), Dropiilor (342m) și Bărăganului (două tronsoane de 510 m, respectiv 574 m).

În cartierul Buliga vor fi modernizare și reabilitate străzile Turnu Severin (700 m), Adormirii (două tronsoane de 347 m, respectiv 110 m) și Fragilor (312 m).

Străzile din cartierul Vlașca ce fac parte din planurile de investiții ale municipalității sunt Maramureș (421 m), Eternității (1.235 m) și Meșteșugarilor (1.023 m).

În total, în municipiul Fetești, cu finanțarea obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ar urma să fie modernizate și reabilitate străzi pe o lungime totală de 14,284 km.

Related posts