Sport 

PROGRAM ÎNCĂRCAT PENTRU HCM SLOBOZIA: Antrenamente şi meciuri printre cozonac şi sarmale

PREGĂTIRE. Finalul de an este intens pentru handbalistele de la HCM Slobozia care se antrenează de zor pentru un start de an 2018 perfect în care trebuie să câştige două meciuri decisive pentru evitarea retrogradării.

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după cadouri şi stă cu gândul doar la vacanţa de final de an jucătoarele de la HCM Slobozia petrec mai mult timp ca oricând în sală pentru antrenamente şi meciuri amicale. Este un final de an plin ce anunţă un start de 2018 în forţă, cu două meciuri extrem de importante în Liga Naţională, programate la distanţă de doar patru zile, primul în deplasare pe 10 ianuarie cu CSM Slatina şi al doilea pe teren propriu cu Universitatea Cluj, în fapt singurele două formaţii pe care HCM Slobozia le depăşeşte în ierarhia Ligii Naţionale.

Amical câştigat cu Dunărea Brăila

Antrenorul Gheorghe Covaciu şi-a dus fetele mai întâi într-un stagiu de pregătire fizică la Vatra Dornei, acolo unde timp de o săptămână handbalistele au stat departe de minge şi au avut de îndurat antrenamente pe zăpadă menite să le aducă plusul de energie pentru un retur ce se anunţă mai echilibrat ca niciodată în Liga Naţională. Au urmat două meciuri de pregătire în tot atâtea zile cu HCM Rm. Vâlcea în care tehnicianul Covaciu a rulat întreg lotul pentru a găsi cele mai bune soluţii pe ambele faze pentru ca apoi în sala „Andreea Nica” să vină pentru un amical formaţia Dunărea Brăila, nimeni alta decât vicecampioana „en-titre” a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Meciul a fost unul aprig, cu ambii antrenori preocupaţi în primul rând „să betoneze” apărările, în tabăra HCM fiind testate mai multe variante pe faza defensivă. Cu o Mădălina Ion în zi de graţie în poartă (patru parade senzaţionale la rând în debutul meciului) şi cu o linie defensivă în care Marchidanu şi Dăscălete au avut-o colegă pe nou-venita Julia Chernova, defensiva s-a descurcat bine însă atacurile respinse nu au fost dublate de reuşite pe măsură pe faza ofesnivă şi în primele 30 de minute fiecare echipă s-a succedat la conducere la un singur gol pe tabelă, echilibrul fiind desăvârşit la pauză, 11 la 11.

Partea secundă a arătat că HCM Slobozia începe să înveţe lecţia la care până acum a fost corigentă, cea a contraatacului, Mădălina Toma fiind autoare a trei goluri spectaculoase după mingi repuse rapid în urma unor atacuri respinse în faţa oaspetelor. Tot ca o premieră, HCM Slobozia şi-a dominat adversara în ultimele zece minute, perioadă în care avea să se desprindă şi la patru goluri, graţie unor „trasoare” semnate de Georgescu. În ciuda eforturilor făcute de Dunărea Brăila de a reveni pe final, meciul a fost câştigat cu 25 la 21 de HCM Slobozia, o victorie ce nu aduce puncte dar ajută enorm la moral.

Antrenorul îşi dorea mai multă atenţie în apărare

În ciuda victoriei antrenorul Gheorghe Covaciu a evidenţiat jocul echipei sale doar pentru una dintre cele două reprize. „Astăzi am jucat o repriză mai bine şi una mai slab dar eu spun că suntem pe drumul cel bun, mai avem timp să reglăm ce nu a mers în meciul cu Dunărea Brăila. Pentru acest meci le-am cerut să facă apărare în primul rând şi ducerea mingii pe faza a doua dar au fost multe momente în care nu s-a făcut nimic în apărare iar pe atac am dat goluri dar nu pe tema pe care am avut-o stabilită înainte. Le felicit pentru victorie dar mai avem mult de muncă pentru că vine o perioadă foarte dificilă pentru noi.”, a spus după meci Gheorghe Covaciu.

Fetele nu au vacanţă, vineri şi sâmbătă vor juca două meciuri de pregătire la Roman, urmează doar trei zile libere de Crăciun pentru ca pe 28 şi 29 HCM Slobozia să participe la un turneu la Brăila. Imediat după Anul Nou vor fi reluate antrenamentele şi cel mai probabil primul meci oficial din 2018 va fi cel din optimile Cupei României ce s-ar putea disputa pe 5 ianuarie în sala „Andreea Nica” din Slobozia împotriva echipei campioane CSM Bucureşti.

 

 

Related posts