Administrație Favorite Politică 

PSD a ales candidatul la Primăria Slobozia. Alexandru Potor vrea să-și ia revanșa în fața lui Dragoș Soare

PSD Ialomița va merge cu Alexandru Potor, administrator public al județului, candidat pentru funcția de primar al Municipiului Slobozia.

Alexandru Potor este alegerea PSD Ialomița pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ. Chiar dacă anunțul nu a fost făcut oficial, Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a confirmat nominalizarea.

„Candidat la Primăria Slobozia este Alexandru Potor. Urmează să anunțăm oficial acest lucru dar pot confirma că el este alegerea Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al Municipiului Slobozia.”, a precizat Marian Pavel pentru www.infoialomita.ro.

Liderul social-democraților ialomițeni a adăugat că Adrian Mocioniu va face parte din echipa de campanie PSD și va fi alături de Alexandru Potor și echipa de consilieri municipali social-democrați.

Cei doi au fost prezentați ca posibili candidați în ultimul sondaj de opinie al Partidului Social Democrat iar cei chestionați și-au declarat o intenție de vot mai mare pentru Alexandru Potor față de Adrian Mocioniu.

Pe mine nu mă interesează atât de mult cine va candida de la alte partide, noi, cei din Partidul Social Democrat, trebuie să ne obținem numărul de voturi pe care deja l-am stabilit ca țintă electorală în Slobozia și sunt sigur că vom câștiga funcția de primar. (MARIAN PAVEL, președinte PSD Ialomița)

PSD vrea majoritate simplă în Consiliul Local Slobozia

Întrebat dacă în 2024 Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița, are șanse mai mari în fața lui Dragoș Soare decât în urmă cu patru ani, Pavel este sigur că Potor va fi primar la Slobozia după alegerile locale din luna septembrie.

„Alegerile sunt diferite dar șansele lui Alexandru Potor cresc în 2024 pentru că nu mai există nicio altă formațiune politică pe partea stângă. Să nu uităm că în 2020 Alexandru Potor a avut 5.000 de voturi iar Adrian Mocioniu circa 3.500, ceea ce înseamnă în total 8.500 de voturi, iar actualul primar de la Slobozia a câștigat la doar 100 și ceva de voturi față de candidatul PSD.”, este de părere Marian Pavel.

În ecuația alegerilor locale din 2020 a contat enorm și faptul că USR și-a retras chiar înaintea alegerilor locale omul desemnat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului Slobozia. Lucru ce nu se va mai întâmpla în 2024, un contra-candidat de pe dreapta însemnând un dezavantaj pentru actualul primar PNL Dragoș Soare.

În ceea ce privește Consiliul Local Slobozia, Marian Pavel este convins că scorul electoral în ceea ce privește numărul de consilieri municipali va arăta mult mai bine pentru partidul al cărui președinte este.

„Dacă adunăm astăzi numărul consilierilor PSD cu numărul consilierilor PRO România rezultă un total ce este suficient pentru majoritate simplă. Majoritate simplă în Consiliul Local Slobozia este obiectivul electoral pe care-l are PSD la alegerile locale din 2024.”, a mai spus președintele PSD Ialomița.

Related posts