Administrație Eveniment Favorite Viața la țară 

Stelnica: Pontonul turistic a fost ancorat. Urmează modernizarea platformei

Stelnica: Pontonul turistic realizat cu fonduri de la Consiliul Județean Ialomița și din bugetul local este pregătit să primească turiști.

Montarea pontonului turistic de la Stelnica, pe malul stâng al brațului Borcea, a fost finalizată. Autoritățile locale au reușit să treacă peste toate obstacolele legate de procesul de realizare, transport și montaj în zona special amenajată și modernizată din localitate.

„Nu a fost chiar așa de simplu, mai ales că vremea nu a fost una tocmai prietenoasă. Am montat pontonul și acum îl avem sub strictă supraveghere, mai ales că este iarnă și se poate produce îngheț la mal ori, dacă vremea se încălzește, o creștere a nivelului apei.”, spune Costel Brateş, primarul comunei Stelnica.

A fost greu, am avut de depășit multe obstacole dar cu atât este mai frumos atunci când finalizezi un proiect pe care ți-l dorești, o investiție utilă comunității. (COSTEL BRATEȘ, primar Stelnica)

Primarul localităţii se mândreşte cu punctul de acostare pentru navele cu turiști, o realizare administrativă pe care nu a mai făcut-o altcineva în județ.

Orașul dispărut, Mânăstirea Trei Voievozi, Catedrala Episcopală din Slobozia, Muzeul Național al Agriculturii, Conacul Hagianoff și Conacul Bolomey sunt doar câteva dintre obiectivele ce pot fi introduse pe lista locurilor ce pot fi vizitate de turiștii care călătoresc pe Dunăre și care aleg să se oprească la Stelnica.

Chiar lângă punctul de acostare se lucrează la o investiție privată într-un restaurant ce le poate oferi călătorilor preparate tradiționale românești ori din meniul internațional.

În primăvară, imediat ce vremea va permite lucrările, platforma metalică ce este atașată pontonului turistic va fi transformată într-o zonă de terasă de pe care poate fi admirat cursul apei.

Realizarea pontonului turistic de la Stelnica face parte din strategia de dezvoltare a turismului în județul Ialomița, asumată, susținută financiar și promovată de Consiliul Județean Ialomița.

Related posts