Favorite Politică 

PSD Ialomița pregătește alegerile județene din partid

PSD Ialomița își stabilește structurile de conducere din organizațiile locale și delegații pentru Conferința Județeană din octombrie.

PSD Ialomița pregătește alegerile județene. În mai multe localități cu primari PSD în funcție s-au stabilit deja structurile de conducere iar procesul în celelalte va continua până în prima jumătate a lunii octombrie.

În localitățile în care PSD nu are primari în funcție vor fi stabiliți doar delegații care vor avea drept de vot la Conferința Județeană din octombrie.

Se candidează în echipă, președintele Marian Pavel este avantajat

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, este cel care coordonează ședințele de stabilire a structurilor de conducere social-democrate în plan local.

Organizațiile PSD din localitățile cu primari în funcție și unde se știe exact cu cine vom merge la alegerile locale din 2024 își vor stabili până la începutul lunii octombrie structurile de conducere locale.

În celelalte localități, unde nu avem primari PSD în funcție, vom stabili doar delegații pentru alegerile județene din partid pentru că avem nevoie de discuții corecte la nivel local spre a identifica acei candidați care au cele mai mari șanse de a câștiga fotoliul de primar deținut acum de alte partide.”, spune președintele social-democraților ialomițeni.

Conferința județeană PSD unde vor fi stabilite structurile de conducere ale organizației va avea loc în data de 21 octombrie

În cadrul Consiliului Politic Național s-a stabilit că la nivel județean se va candida pe moțiune. Cel care vrea să candideze la președinția organizației va trebui să vină cu un proiect politic și cu o echipă cu care candidează, nu vor fi candidați pe funcții, vor fi echipe.

Oricare dintre colegii mei din partid care intenționează să candideze la funcția de președinte al PSD Ialomița va trebui să-și facă o echipă, cu președinte, cu secretar genaral, cu vice-președinți, cu prim-vicepreședinte, altfel spus, cu o echipă întreagă.”, spune Marian Pavel.

O procedură care avantajează, în mod evident, președintele în funcție și echipa sa. Marian Pavel spune că din ce știe, până în acest moment nu există vreun contra-candidat pentru funcția de șef al organizației județene.

Este avantajat președintele în funcție… Este normal ca persoana care câștigă alegerile să vină cu o echipă pentru că el va deconta. Așa s-a candidat și la ultimul Congres Extraordinar pe care l-am avut la PSD. Faptul că noi nu am mai avut de vreo 10 ani Congres ordinar la partid nu este în regulă. Conform statutului, din 4 în 4 ani trebuie organizat un astfel de Congres național dar situația politică din PSD a determinat acest lucru.”, a completat președintele PSD Ialomița.

Related posts