Administrație Eveniment Favorite 

Alexandru Stoica nu mai este director la Infrastructură Drumuri și Poduri SA Ialomița

Alexandru Stoica, fost primar de Slobozia, nu mai ocupă funcția de șef al societății care a încheiat anul 2021 cu o pierdere importantă.

Alexandru Stoica nu mai este director la SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA Slobozia, societate comercială la care Consiliul Județean Ialomița deține pachetul majoritar de acțiuni.

La un an și jumătate de la preluarea scaunului de director general al societății comerciale, fostul primar de Slobozia lasă în urmă o societate pe pierdere, în ciuda contractelor primite pe firul scurt de la Consiliul Județean Ialomița, în fapt singurul client public pe care l-a avut firma.

Alexandru Stoica, salariu de 25.000 euro pe an. Net!

Alexandru Stoica a fost încadrat pe funcția de director general la începutul anului 2021 cu un salariu net de 10.237 lei. Pentru a-i vira pe card această sumă, societatea comercială a achitat lunar în 2022 un salariu brut de 17.500 lei, la care s-au adăugat și taxe de 394 lei.

Anual, efortul bugetar pentru plata salariului directorului general depășește 214.700 lei, echivalentul a aproximativ 44.000 euro.

Și dacă talentul managerial s-ar fi transpus în atragerea de lucrări pentru societatea la care acționari sunt județul Ialomița (94,35%) și UAT Slobozia (5,65%) Stoica ar fi fost de aplaudat iar salariul primit s-ar fi justificat.

Analizând însă portofoliul de lucrări publice al SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA se constată că există un număr de 10 atribuiri directe (fără licitație) venite de la acționarul majoritar, Județul Ialomița! Însumate, aceste contracte se ridică la 1.854.273,07 lei.

Insuficient, dacă observăm că față de un profit nesemnificativ în anul 2020 de 31.161 lei, anul 2021, cu Alexandru Stoica la butoane, s-a încheiat cu o pierdere de 547.150 lei.

Stoica rămâne cu funcție doar la PSD

Înlocuirea lui Alexandru Stoica în fruntea SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA cu Iulian Olteanu, retribuit cu același salariu net lunar de 10.237 lei, a fost comentată sec de Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Domnul Stoica este secretar la PSD. La SC Infrastructură s-a făcut o selecție pe ordonanța corporatistă iar domnul Stoica nu și-a depus dosarul. Din câte știu, și-au depus dosar pentru funcție două persoane și a fost selectat domnul Iulian Olteanu. Deși noul director general are mai puțin de o lună de la momentul în care a venit în fruntea societății face curățenie acolo iar lucrurile merg bine.”, a declarat Pavel pentru www.infoialomita.ro.

Șeful acționarului principal a adăugat că era nevoie de un suflu nou în fruntea societății inventată de Victor Moraru, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Trebuie făcută curățenie pentru că au fost ceva probleme la firmă. Dar nu de pe vremea directorului Alexandru Stoica ci de dinaintea sa. Oricum, decizia domnului Stoica de a nu-și mai depune dosarul a fost bine-venită și bine-primită.”, a încheiat Marian Pavel subiectul Stoica.

IDEI DE PREŞEDINTE DE JUDEŢEANĂ: Firma de drumuri a lui Victor Moraru vinde covoare persane, carpete şi mochete!

Related posts