Favorite Politică 

PSD nu pleacă după fenta PNL cu alegerile comasate

PSD nu vrea comasarea alegerilor în 2024, variantă agreată de liberali pentru îmbunătățirea scorurilor electorale.

PSD nu pleacă după fenta PNL cu alegerile comasate, lansată de premierul Nicolae Ciucă după Comitetul Executiv al liberalilor.

PSD consideră că nu este oportună comasarea alegerilor ce vor avea loc în România anul viitor.

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, este de părere că subiectul despre comsarea alegerilor nu este unul de actualitate, chiar dacă premierul PNL Nicolae Ciucă susține altceva.

S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor. Nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorități a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel al alegerilor anticipate, și acum intrăm în altul, cel de comasare a alegerilor.”, a declarat joi liderul PSD, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu a adăugat că în ceea ce privește comasarea alegerilor cel mai important este că o eventuală decizie în acest sens trebuie să respecte legea.

Liderul social-democrat a răspuns de la distanță liderului PNL, premierul Nicolae Ciucă, cel care declarase cu puțin timp înainte că un sondaj liberal arată că românii preferă să se prezinte la urne cât mai rar.

Din sondajele pe care le-am efectuat, într-o proporție majoritară, cetățenii își doresc comasarea sau, mai bine zis, reducerea numărului de alegeri.”, a spus premierul după Comitetul Executiv PNL desfășurat joi.

PNL face în Ialomița doar act de prezență la alegerile parlamentare

Liberalii au doar de câștigat dacă alegerile locale s-ar comasa în 2024 cu alegerile parlamentare. La nivel național, dar, mai ales, la nivelul județului Ialomița, PNL a pierdut de fiecare dată lupta cu PSD la alegerile parlamentare.

După cum s-au desfășurat până acum, alegerile locale au dat scoruri bune pentru PNL în Ialomița. În schimb, programate câteva luni mai târziu, alegerile parlamentare au fost mai mereu fisco pentru liberali.

Explicația este că primarii PNL câștigători în vara alegerilor locale nu vor să se pună rău cu șefia Consiliului Județean Ialomița, asigurată în ultimele decenii de PSD, și atunci aleg să nu se implice în toamna alegerilor parlamentare.

Cu efecte pe măsură! Chiar dacă au câștigat Primăria Slobozia și au fost foarte aproape de a prinde șefia Consiliului Județean Ialomița în 2020, la alegerile parlamentare liberalii lui Dragoș Soare au fost penibili. Ei au câștigat doar unul dintre cele șase mandate de parlamentari alocate județului Ialomița!

Related posts