Eveniment Favorite Politică 

PSD şi PES activist România, acţiune inedită de susţinere a aderării României la spaţiul Schengen

Acțiune de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE din Bruxelles, organizată de PES activists România.

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat astăzi, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituție se va adopta decizia privind aderarea țării noastre, în cursul zilei de mâine.

Printre aceştia s-a numărat și Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, un frecvent susținător al aderării țării noastre la spațiul Schengen.

“A fost un ultim demers prin care vrem să tragem un semnal de alarmă către instituţiile europene. Susţinem că România merită să intre în Schengen întrucât îndeplinește condiționalitățile tehnice de peste 10 ani. Situația de la graniţa cu Ucraina este gestionată foarte bine de România, lucru apreciat și de Comisia Europeană.

Dacă ne raportăm la nemulțumirea Austriei cu privire la migrația ilegală, la conferința de la Tirana ce a avut loc pe tema Balcanilor de vest Comisia Europeanpă a venit cu un plan de combatere a migraţiei ilegale semn că există o susținere puternică din partea Comisiei Europene pentru aderarea Romaniei, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Dacă luăm în calcul rugămintea premierului Germaniei către cancelarul austriac de schimbare a poziției acestuia putem considera că grupul nostru a uzat de toate canalele social-democrate pentru ca statele vestice să susțină aderarea României la spațiul Schengen.”,a explicat Ştefan Muşoiu participarea la acţiunea de protest.

Victor Negrescu: “Considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor.”

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

“Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv.

 Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor.”, a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spațiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactați direct decidenții europeni care pot influența decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanților din Consiliul Justiție și Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susținere a acestui obiectiv din partea românilor.

Related posts