Favorite Sport 

Unirea Slobozia, meci nebun cu Dinamo București în Cupa României

Unirea Slobozia a remizat, scor 3 – 3, cu Dinamo București, într-un meci în care echipele aveau șanse pur teoretice să se califice mai departe.

Unirea Slobozia și Dinamo București au jucat marți seară la Buzău ultimul meci din grupa A în Cupa României.

Înaintea confruntării cele două formații aveau doar șanse teoretice de a se califica în faza superioară a competiției și, în aceste condiții, meciul a fost unul spectaculos, deschis oricărui rezultat.

La final a fost egal însă ambele echipe au avut șansa de a se impune și a lua, dacă nu calificarea în sferturile de finală, măcar bonusul financiar aferent unei victorii.

Dinamo București s-a distrat în prima jumătate de oră

Pe terenul moale și acoperit de noroi mai ales în fața celor două porți, Dinamo și-a pregătit mai bine crampoanele și a pornit vijelios spre careul celor de la Unirea Slobozia.

După o primă ratare semnată de Ghezali în minutul 3, Neluț Roșu trimite în minutul 8 mingea în poartă după ce o lovește cu călcâiul însă golul este anulat greșit pentru offside.

Dinamo nu ridică piciorul de pe accelerație și înscrie în minutul 17: Amzăr scapă pe stânga, centrează prin fața porții iar Ghezali se duce sanie spre minge și o trimite în poartă de la 7 metri.

Șapte minute mai târziu, Amzăr pleacă singur pe stânga, îl fentează pe portarul Păduraru și înscrie în poarta goală. Dinamo este deslănțuită și în minutul 30 se desprinde la 3 – 0 pe tabelă, de data aceasta cu un gol marcat de Iulian Roșu, aflat însă în poziție de offside, de data aceasta nesemnalizată de același tușier care greșise și în minutul 8.

Constantin Enache schimbă imediat și îi trimite pe teren pe Ibrian și Boțogan iar mutările se dovedesc inspirate. Boțogan profită în minutul 39 de o greșeală în careul dinamoviștilor și este oprit prin fault de Bena. Penalty pentru Unirea Slobozia, transformat în gol de Constantin Toma, și Dinamo rămâne în zece jucători.

Unirea Slobozia a egalat, Dinamo putea da lovitura cu doi oameni în minus

Debutul părții secunde a semnat izbitor de mult cu prima jumătate de oră de joc, numai că de data aceasta pe teren a fost doar Unirea Slobozia.

Excelentul Constantin Toma își întoarce în minutul 50 un adversar în banda stânga, centrează până la Ciobanu care trimite spre Rus iar atacantul îndeplinește formalitatea din 3 metri.

În minutul 68, un corner de pe stânga este executat ca la carte de același Toma, de departe cel mai bun fotbalist de la Unirea, Ibrian reia cu capul, mingea îl șterge pe Darius Pop și intră în plasă.

Dinamoviștii cad nervos și la patru minute de la restabilirea egalității Pop îl lovește cu cotul în bărbie pe Toma, spritele se încing, mai mulți fotbaliști se împing sub ochii centralului care se limitează la a arăta cartonașe galbene deși fotbalistul de la care pornise scandalul trebuia eliminat.

Avea să plece la cabine peste mai puțin de trei minute, după un fault de la spate asupra lui Coadă fiind sancționat cu al doilea cartonaș galben.

Rămași în nouă jucători, cei de la Dinamo reușesc să reziste presiunii în zona propriului careu și, mai mult, în minutul 87 pot da lovitura cu un gol al victoriei.

Amăr pătrunde în careu, fundașul Perju intră prin alunecare, lovește mingea dar și adversarul și arbitrul acordă penalty, apărat însă de Păduraru, care a ghicit colțul unde a trimis Amzăr mingea.

Dinamo București suferă și a treia eliminare, Amzăr vede al doilea galben în prelungirile meciului, după ce a simulat că a fost faultat.

Unirea Slobozia și Dinamo București încheie la egalitate a treia confruntare directă a anului după un prim meci amical câștigat cu 5 – 0 de Unirea (FOTO) și o a doua partidă oficială în Liga 2 câștigată cu 1 – 0 de Dinamo.

UNIREA SLOBOZIA: Păduraru – Dorobanțu, Lazăr, Perju, Toma, Ekollo, Coadă, Ciobanu, Prejmerean, Levy, Rus. Au mai jucat: Boțogan, Ibrian, Golda. Antrenor: Constantin Enache.

DINAMO BUCUREȘTI: Oncescu – De Moura, Bena, Patriche, Amzăr, I. Roșu, Larrucea, N. Roșu, Ghezali, Țîră, Bani. Au mai jucat: Giafer, Pop, Dudea. Antrenor: Ovidiu Burcă.

Related posts