Favorite Finanţări Politică 

PSD și PNL se iubesc la infinit! 8 milioane euro subvenția lunară pentru partidele politice

PSD și PNL au umflat cea mai mare parte din subvenția lunară acordată de la bugetul de stat principalelor partide politice din România.

PSD și PNL se iubesc la infinit atunci când vine vorba de împărțirea banului public în baza unei legi gândită și votată în comun de cele două partide politice.

Finanțarea lunară a partidelor politice a atins un grad de nesimțire bugetară dusă la extrem. În ciuda pandemiei și a contextului economic precar în care se găsește România, partidele au grijă să ia lunar milioane de euro de la buget.

Principalele formațiuni politice au grijă să-și tragă lunar partea leului de la bugetul de stat, în timp ce, la impresia artistică, livrează poporului iluzia unei lupte politice în slujba cetățeanului.

Partidele politice au încasat banii pe noiembrie înainte, ca la fete

PSD, PNL, USR-PLUS, UDMR, AUR, partide parlamentare, dar și PMP și PRO România, partide aruncate de votul electoratului afară din Parlament, au încasat deja banii de la bugetul de stat pentru luna noiembrie deși încă nu am ajuns la mijlocul lunii.

Cele șapte formațiuni politice (am pus la grămadă USR și PLUS) au primit de la bugetul de stat, pentru luna noiembrie, 38,763 milioane lei.

În euro, subvenția pe luna în curs plătită celor șapte partide politice înainte de prestarea serviciilor, este de aproximativ 7,8 milioane euro.

Doar pentru luna noiembrie, căci, potrivit rectificării bugetare a Guvernului demis Cîțu, în anul 2021 aceste partide vor încasa aproximativ 250 (două sute cinci zeci) milioane lei, echivalentul a peste 50 milioane euro.

PSD și PNL și-au tras partea grosul din subvenția lunii noiembrie: PSD a primit în cont 14,924 milioane lei (circa 3 milioane euro) iar PNL a luat 12,652 milioane lei (circa 2,56 milioane euro).

6,8 milioane euro (circa 1,37 milioane euro) a luat USR (cu tot cu partea PLUS) iar AUR a umflat de la bugetul de stat 3,02 milioane lei (circa 610.000 euro).

PMP, partid neparlamentar, a încasat pentru noiembrie 780.883 lei (circa 157.700 euro) iar PRO România, de asemenea partid aflat în afara Parlamentului României, a primit 564.203 lei (circa 114.000 euro).

Ce au făcut partidele politice cu banii primiți în primele nouă luni din 2021

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat modul în care partidele politice au cheltuit fondurile publice primite de la bugetul de stat (adică din taxele și impozitele românilor) în perioada ianuarie – septembrie 2021.

În această perioadă, în conturile PSD au intrat aproape 46 milioane lei (9,4 milioane euro) din care, două treimi, adică aproape 21,66 milioane lei (peste 4,4 milioane euro), au fost cheltuite pentru presă și propagandă.  (FOTO FACEBOOK: Marcel Ciolacu, înconjurat de jurnaliști)

PNL a încasat în primele nouă luni din 2021 38,57 milioane lei (7,9 milioane euro) din care aproape jumătate (11,04 milioane lei – circa 2,25 milioane lei) au fost cheltuite tot pentru presă și propagandă.

USR și PLUS, în schimb, au ales să-și plătească salarii în loc să toace banii pe presă și propagandă, poate și de aici deficitul serios de imagine al celor două partide politice.

Cele două formațiuni care acum s-au unit în USR au primit împreună în primele nouă luni din acest an aproape 20,8 milioane lei (circa 4,25 milioane euro). Din această sumă au cheltuit pentru salarizare 5,31 milioane lei (aproximativ 1,1 milioane euro).

În total, în perioada ianuarie – septembrie 2021, PSD, PNL, USR, PLUS, AUR, PMP și PRO România au încasat de la bugetul statului 118,167 milioane lei, echivalentul a aproximativ 23,9 milioane euro.

Related posts